ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

16/7/10

Παρουσιάζεται επίσημα σήμερα το TIHA-A

 ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΟ ΟΧΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Το πρωτότυπο του προγράμματος ΤΙΗΑ, που αποτελεί το πρώτο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα παραγωγής της θα παρουσιάσει σήμερα η τουρκική αεροπορική βιομηχανία, TAI.

Πρόκειται για ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος μέσου ύψους πτήσης και μακράς ακτίνας δράσης (MALE). Το μη επανδρωμένο εναέριο όχημα κατασκευάστηκε αποκλειστικά από Τούρκους μηχανικούς, μετά την εμπειρία που έχει αποκτήσει η εταιρία, καθώς το ερευνητικό προσωπικό της ασχολείται με την ανάπτυξη τεχνολογιών, για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) από το 1992.

Το νέο όχημα έχει την κωδική ονομασία «TIHA», ενώ έχει επιχειρησιακή οροφή 30.000 ποδών, με αυτονομία 24 ωρών. Το μήκος της ατράκτου του TIHA είναι 9 μέτρα, με το άνοιγμα των πτερύγων του, να φτάνει στα 17 μέτρα.

Η ΤΑΙ θα παραδώσει το πρώτο αεροσκάφος στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις το 2011, ενώ ευελπιστεί ότι θα υπάρξει και εξαγωγικό ενδιαφέρον από άλλες χώρες.

Από το 2005, η Τουρκία προσπαθεί να αποκτήσει ικανότητα διεξαγωγής επιχειρήσεων στο σύγχρονο πεδίο μάχης, μέσω της αξιοποίησης των δυνατοτήτων που παρέχουν τα σύγχρονα εναέρια μη επανδρωμένα οχήματα. Για το σκοπό αυτό, έχει ήδη παραλάβει έξι ισραηλινά UAV, τύπου «Heron», ενώ αναμένεται να παραλάβει άλλα τέσσερα του ίδιου τύπου, μέχρι το τέλος του 2010. 


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες