ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/10/10

ΔΝΤ: Κίνδυνος στο τραπεζικό σύστημα, αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της ανάκαμψης


Οι κίνδυνοι στο τραπεζικό σύστημα αυξήθηκαν κατά τους τελευταίους έξι μήνες και οι κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι έτοιμες να στηρίξουν με κεφάλαια ή να αναδιαρθρώσουν κάποιες από τις τράπεζές τους, προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΔΝΤ υποβάθμισε τις προβλέψεις του για τις διαγραφές αξιών στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσουν οι τράπεζες κατά 4,3%, όμως, προειδοποίησε ότι η εμπιστοσύνη δεν έχει επιστρέψει πλήρως στο χρηματοοικονομικό κλάδο, καθώς είναι σαφές ότι η κρίση χρέους απειλεί τις τράπεζες, εξαιτίας της έκθεσής τους στα κρατικά ομόλογα.

«Η χρηματοδότηση είναι ενδεχομένως η
μεγαλύτερη πρόκληση την οποία αντιμετωπίζουν τώρα οι τράπεζες παντού», είπε ο Jose Vinals, διευθυντής του αρμόδιου τμήματος του ΔΝΤ, παρουσιάζοντας την Παγκόσμια Έκθεση Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας του οργανισμού. Πρόσθεσε μάλιστα ότι οι προκλήσεις αυτές είναι σημαντικότερες στην Ευρώπη.

Τα επόμενα δύο χρόνια, οι τράπεζες θα κληθούν να μετακυλήσουν χρέη ύψους 4 τρισ. δολαρίων, υπολόγισε το ΔΝΤ. Στο πλαίσιο αυτό, προειδοποιεί ότι το χρηματοοικονομικό σύστημα αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης. Συνεπώς, η κρατική στήριξη προς τις τράπεζες θα πρέπει να συνεχιστεί.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες