ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/10/10

Η ΣΤΑΔΙΑΚΗ «ΓΚΡΙΖΑ» ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ 12 ΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΑΣΥΜΜΕΤΡΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ;

ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΝΑΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ!
 


Μεγάλα ερωτηματικά προκάλεσε η δήλωση του εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρηγ. Δελαβεκούρα με την οποία υπογράμμισε ότι «Υπάρχει σαφής πολιτική εντολή να εντατικοποιηθούν οι επαφές ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα» σε σχέση με ελληνοτουρκικά προβλήματα και ειδικότερα στο θέμα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας.

Την ίδια ώρα ο επικεφαλής σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Τ. Ερντογάν όλως συμπληρωματικών δήλωνε αιφνιδιαστικά ότι υπάρχουν «θετικά μηνύματα» από τις διερευνητικές επαφές Ελλάδας – Τουρκίας!

Ως γνωστό οι μέχρι σήμερα γύροι των διερευνητικών επαφών ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία είναι, σχεδόν, αναρίθμητοι αλλά αποτελεί επτασφράγιστο μυστικό τι συζητείται σε αυτούς τους γύρους και που τυχόν, έχουν υπάρξει συμπτώσεις και αποκλίσεις.

Η αιφνίδια αυτή εξέλιξη για εντατικοποίηση των διερευνητικών αυτών επαφών, που ξεκίνησαν ξανά αυτές τις μέρες στην
Αλικαρνασσό, μαζί με τα «αισιόδοξα» μηνύματα από την Άγκυρα, μάλλον πρέπει να συνδεθούν με επίμονες έγκυρες πληροφορίες ότι η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (επανερχόμενη σε προηγούμενες απαράδεκτες συμφωνίες που είχαν γίνει με την Άγκυρα το 2004 πριν τις εκλογές) είναι έτοιμη να εγκαταλείψει τη νόμιμη επέκταση των ελληνικών χορικών υδάτων στα 12 ν. μ. (!) και να συμβιβασθεί με την Τουρκία σε μια ανισοβαρή για τα νόμιμα ελληνικά συμφέροντα «ασύμμετρη» επέκτασή τους αλλού στα 8 αλλού στα 10, αλλού στα 12 ή και την παραμονή τους σε πολλά σημεία του Αιγαίου στα 6 ν.μ., κι’ αυτή η συμφωνία να αποτελέσει τη βάση για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας!

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ρεπορτάζ των Παναγιώτη Γεωργούδη, Στρατή Μπαλάσκα στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου (9/10) η κυβέρνηση έδωσε περίεργες, τουλάχιστον, εντολές, χωρίς να δώσει καμιά εξήγηση, για να διακόψουν δύο ελληνικά ερευνητικά σκάφη, το «Φιλία» και το «Αιγαίον», το ερευνητικό τους πρόγραμμα στο Αιγαίο, που διεξήγετο απολύτως στα όρια της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Αυτή η δυσεξήγητη εντολή, μάλλον, πρέπει να συνδυαστεί με όλα όσα παραθέσαμε για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας αλλά και υποδηλώνει ότι η κυβέρνηση τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια το επαίσχυντο Πρωτόκολλο της Βέρνης του 1977, το οποίο μετατρέπει στην πράξη το Αιγαίο, περίπου, σε γενική ουδέτερη ζώνη.

Υπογραμμίζουμε, επίσης, συναφές ρεπορτάζ της Κυράς Αδάμ στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου (9/10), το οποίο, ανάμεσα στα άλλα ενδιαφέροντα, υπογραμμίζει σειρά ανεπίτρεπτων Νατοϊκών αποφάσεων των τελευταίων χρόνων που ευνοούν απαράδεκτες βλέψεις της Άγκυρας, όπως την εξωφρενική Νατοϊκή απόφαση που «δεν επιτρέπει στα ελληνικά μαχητικά να πετάνε πάνω από τα νησιά που βρίσκονται ανατολικά από τη μέση του Αιγαίου»(!) (εξαιτίας των «συμφωνιών αποστρατικοποίησης» τους!).

Δυστυχώς, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου όσο περισσότερο γίνεται «δορυφόρος» και «εξάρτημα» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ, τόσο ακολουθεί υποχωρητική και αδιέξοδη πολιτική στην προάσπιση νόμιμων εθνικών συμφερόντων και δικαιωμάτων.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες