3/10/10

Οι άγιοι έχουν προβλέψει την «κάρτα του πολίτη».


Ο Άγιος Αρέθας επίσκοπος Καισαρείας και διάδοχος του Μ.Βασιλείου στον επισκοπικό θρόνο στο έργο του «Εξήγησις της Ιεράς Αποκαλύψεως PG 106» αναφέρει: «το χάραγμα θα δοθεί σαν ψήφος εντριβή και εγνωσμένη ανθρώποις».
Από την άλλη έχουμε τον Άγιο Εφραίμ τον Σύρο που στον λόγο του «περί εμφάνισης του αντιχρίστου» (Ασκητικά) μας πληροφορεί: «διότι τοιούτον τρόπο χρησιμοποιεί ο τύραννος ώστε όλοι να βαστάζουσιν το σημάδι του πριν έρθει να απαιτήσει τα σύμπαντα».
Ας δούμε λοιπόν σε συνδυασμό τις πληροφορίες που οι δύο Άγιοι μας δίνουν:

- α) «ψήφον εντριβή». Στα χρόνια του Αγίου Αρέθα οι άνθρωποι ψήφιζαν γράφοντας το όνομα του υποψηφίου που προτιμούσαν σε κάποιο πλακίδιο σε μέγεθος τραπουλόχαρτου = «ψήφον» (εξ ου και η λέξη ψηφιδωτόν=μικρό πλακίδιο) και μετά το έριχναν στην κάλπη... Η λέξη εντριβής-του εντριβούς, σημαίνει κάτι που είναι καθημερινής χρήσης.
Βλέπουμε λοιπόν ότι το χάραγμα
αρχικά θα δοθεί με την μορφή πλακιδίου
(κάρτας) καθημερινής χρήσης.

- β) Από την άλλη ο Άγιος Εφραίμ μας τονίζει ότι οι άνθρωποι θα «βαστάζουσιν» το σημάδι προ της ελεύσεως του ανόμου. Προσέξτε ότι ο άγιος δεν λέγει ότι θα φέρουσι επί του σώματος, αλλά ότι θα βαστάζουν το σημάδι του στο χέρι τους και ότι αυτό θα γίνει προτού να εμφανιστεί δημόσια ο Αντίχριστος για να αναλάβει την παγκόσμια εξουσία (απαιτήσει τα σύμπαντα). Μετά την εμφάνισή του θα απαιτήσει, όπως αναφέρει και η Αποκάλυψη, το χάραγμα να το φέρουν οι άνθρωποι επί του σώματός των, της δεξιάς χειρός και του μετώπου των.
Αυτά λέγουν οι άγιοι. Ας δούμε τώρα πως γίνονται πραγματικότητα στις ημέρες μας.

➤ α) Ήδη η σημερινή Κυβέρνηση δια του στόματος του Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου μας ανέφερε ότι με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίον θα βοηθήσει στην ανάκαμψη της οικονομίας μας, δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε από 1/1/2011 με μετρητά πέραν των 1.500 ευρώ. Οποιοσδήποτε και για οποιαδήποτε αγορά η πώληση παραλάβει χρήματα πέραν των 1.500 ευρώ σε μετρητά, θα υπόκειται στις συνέπειες του Νόμου. Θα πρέπει όλοι οι πολίτες πέραν των 1.500 ευρώ να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική κάρτα χρήματος με το μικροτσίπ. Όλες οι πληρωμές η οι αγορές πέραν των 1.500 ευρώ θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικού χρήματος. Επίσης αναλήψεις από την Τράπεζα πέραν των 1.500 ευρώ σε μετρητά δεν θα μπορούν να γίνονται. Για μεγαλύτερα ποσά είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική κάρτα χρήματος.
Δια του Νόμου αυτού σήμερα μας αναγκάζει η Κυβέρνηση να μεταφερθούμε άνω των 1.500 ευρώ σε μία άλλη μορφή του χρήματος, στο ηλεκτρονικό χρήμα. Σίγουρα την επόμενη χρονιά με νέο Νομοσχέδιο θα καταργήσουν τα 1.500 ευρώ και θα μας πουν ότι οποιαδήποτε πληρωμή η αγορά πάνω από 1 ευρώ θα γίνεται μόνον με ηλεκτρονικό χρήμα.

Τι είπε η Ιερά Σύνοδος επί εποχής Σεραφείμ για την ταυτότητα με μαγνητική λωρίδα η μικροτσίπ

Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας μας, μόλις το 1993, για πρώτη φορά, κάτω από τις πιέσεις των χιλιάδων ανθρώπων που κατεβάζαμε στους δρόμους, αντελήφθη τον υπαρκτό κίνδυνο και εξέδωσε τα εξής:
«... Η Ιερά Σύνοδος, αγωνιώσα, κρούει τον κώδωνα του συναγερμού προς ολόκληρον το έθνος, και μητρικώς επιμένει και καλεί όλους τους Έλληνας, όλα τα γνήσια τέκνα της, να δώσουν ένα μάθημα εις τους επιδόξους νεκροθάπτας της ενότητός μας, αφαιρούντες έτσι κάθε επιχείρημα από εκείνους, οι οποίοι θέλουν να εμφανίσουν την σύγχρονον Ελλάδα ως εν κράτος χωρίς θρησκεία...
... Η Ιερά Σύνοδος έχει επισημάνει και την εφιαλτικήν απειλήν, η οποία υποκρίπτεται εις την ηλεκτρονική ταυτότητα, απειλήν «φακελλώματος» των Ελλήνων, με την δυνατότητα να περιέχονται εις την μαγνητικήν λωρίδα (μικροτσίπ) κάθε ταυτότητας, διάφορα άγνωστα εις τον κάτοχόν της στοιχεία, τα οποία μόνον το ειδικόν ηλεκτρονικό μηχάνημα δύναται να «διαβάση», και ανέμενεν η Εκκλησία ότι το λεπτόν αυτό σημείον θα συναντούσε την ευαισθησίαν των δημοκρατικών κομμάτων, πλην όμως μετά λύπης Της διαπιστώνει ότι καμμία αντίδρασις δεν εσημειώθη και ήδη παραδίδεται ο λαός εις το έλεος των εκάστοτε κρατούντων και κανείς δεν μπορεί να αποκλείση την χρησιμοποίησιν της δυνατότητος αυτής είτε νομίμως είτε και παρανόμως, προς παραβίασιν των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών...
... Η Εκκλησία μας ζητεί από όλους σας να συνειδητοποιήσετε την απειλήν και να την ακυρώσετε με την δυναμικήν σας παρέμβασιν. Σας προτρέπει και σας παρακαλεί να μην αδιαφορήσετε...
... Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενημερώνοντας τον λαό της Πατρίδος μας ολοκάθαρα αποφάνθηκε ότι «... η πρόοδος του πολιτισμού στον τομέα των ηλεκτρονικών εφαρμογών συνεδέθη ως μη ώφειλε, με τον αριθμό 666, που χρησιμοποιείται σαν ο κύριος κωδικός αριθμός του Αντιχρίστου και συνεπώς δεν είναι δυνατόν ο χριστιανός να αδιαφορή για την ηθελημένη και συστηματική εισαγωγή αυτού του αριθμού στην ζωή του και εν προκειμένω στην ζωή του Ελληνικού Έθνους...».
πηγη

1 σχόλιο:

Περιοδικό ΕΣΥ είπε...

Παρακαλούμε πολύ να αναφέρεται την πηγή που αντλήσατε το άρθρο σας.
Περιοδικό ΟΡθΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΕΥΧΟΣ 149 ΑΠΡ.-ΙΟΥΝ.2010 σελ. 4-8 άρθρο Αρχιμ. Αυγουστίνου Σύρρου, θεολόγου, Τρίκορφο Φωκίδας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες