ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

17/10/10

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Ο,ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Εγκαταλείποντας ακόμα και τα στοιχειώδη προσχήματα ο πρωθυπουργός της χώρας Γ. Παπανδρέου ταύτισε, στη διάρκεια συνάντησης που είχε σήμερα με την ηγεσία της Εθνικής Τράπεζας, το συμφέρον της χώρας με τα συμφέροντα των τραπεζών! alt
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε ο κ. Γ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας , έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:
 Είναι θλιβερό ότι ο πρωθυπουργός της χώρας έφτασε στο σημείο να συνδέει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής με την εμπιστοσύνη που ανακτά η ελληνική οικονομία!
Παλιότερα, Υπουργός της κυβέρνησης Αιζενχάουερ είχε πει πως «ό,τι συμφέρει τη General Motors, συμφέρει και την Αμερική»!
Σήμερα, πολύ χειρότερα, ο κ. Γ. Παπανδρέου, περίπου, διακήρυξε πως ό,τι συμφέρει τις Τράπεζες, συμφέρει και την Ελλάδα!
Δυστυχώς, αυτές οι απαράδεκτες αντιλήψεις έφεραν τη χώρα μας  στα πρόθυρα της πτώχευσης, ενώ η συνέχισή τους δεν προμηνύει τίποτα το καλό για το μέλλον!
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                              15/10/2010

Παραθέτουμε αυτούσιο τον αποκαλυπτικό διάλογο ανάμεσα στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας:

 Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Να σας συγχαρούμε για την επιτυχία της Εθνικής, που είναι πολύ σημαντική. Είναι ένα δείγμα εμπιστοσύνης, που σιγά - σιγά ανακτούμε όλοι μας, και το τραπεζικό σύστημα, αλλά και η ελληνική οικονομία. Δεν έχουμε βεβαίως ξεφύγει από την ανάγκη για αγώνα, δεν έχουμε σημάνει το τέλος του αγώνα. Είναι μια καθημερινή μάχη, αλλά είναι μια μάχη, με την οποία βήμα - βήμα δείχνουμε ότι μπορούμε.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην Εθνική Τράπεζα, γιατί νομίζω ότι αυτό ήταν και ένα σήμα, το οποίο θα είναι πολύ θετικό και για την αγορά στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.

Β. ΡΑΠΑΝΟΣ: Ευχαριστούμε πολύ, κ. Πρόεδρε. Πιστεύουμε ότι με την προσπάθεια που έκανε η Εθνική, και είχε επιτυχή έκβαση, βοηθούμε κι εμείς, στο μέτρο του δυνατού, στην προσπάθειά σας για αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και για να μπορέσει η χώρα μας να ξεφύγει από τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται και να βρει ξανά το δρόμο της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Α. ΤΑΜΒΑΚΑΚΗΣ: Πάντως, θα ανοίξουν οι αγορές, σιγά - σιγά θα ανοίξουν οι αγορές. Και πρέπει να σας πω ότι, αν δεν υπήρχε και κάποιο θετικότερο κλίμα για τη χώρα, δεν θα ήταν εύκολο να κάνουμε αυτό το εγχείρημα. Έχει αλλάξει το κλίμα και είναι πιο βελτιωμένο από ό,τι ήταν πριν από μήνες.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Έχουμε βέβαια δρόμο ακόμα, αλλά είναι νομίζω τα πρώτα θετικά σημάδια, πάνω στα οποία μπορούμε να χτίσουμε.



Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Ζήτω ο τραπεζικός πατριωτισμός!
πηγη
 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες