ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/11/10

Αφγανιστάν- ΝΑΤΟ: Έρευνα για θανάτους στρατιωτών

Ομάδα του ΝΑΤΟ και των αφγανικών αρχών διεξάγει έρευνα, μετά από πληροφορίες ότι ένας Αφγανός στρατιώτης πυροβόλησε και σκότωσε την Παρασκευή στρατιώτες της πολυεθνούς δύναμης στην επαρχία Χελμάντ.
 
Τις πληροφορίες μετέδωσε το πρακτορείο ΑΙΡ με έδρα το Πακιστάν, κατά το οποίο ένας Αφγανός στρατιώτης σκότωσε τρεις ξένους στρατιώτες στη συγκεκριμένη επαρχία, προπύργιο των ταλιμπάν. Αν και το ΑΙΡ δεν θεωρείται απόλυτα αξιόπιστη πηγή, ωστόσο το ΝΑΤΟ δεν διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.

Ο υπαρχηγός της αστυνομίας της Χελμάντ, συνταγματάρχης Καμαλουντίν Χαν δήλωσε από την πλευρά του πως «γνωρίζει ότι ένας Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον των δυνάμεων του ΝΑΤΟ».

Το AIP επικαλείται επίσης τον εκπρόσωπο των ταλιμπάν Γιουσούφ Αχμάντι, σύμφωνα με τον
οποίο, το επεισόδιο σημειώθηκε στην βάση του Ταμιράνο, στην περιοχή Σανγκίν, την πλέον επικίνδυνη ζώνη της επαρχίας.

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι τρεις στρατιώτες του σκοτώθηκαν σε τρία διαφορετικά επεισόδια.

Τον Ιούλιο, ένας Αφγανός στρατιώτης σκότωσε δυο Αμερικανούς πολίτες σε στρατόπεδο εκπαίδευσης στο Μαζάρ-ι-Σαρίφ (βόρειο Αφγανιστάν). Μια εβδομάδα αργότερα ένας άλλος Αφγανός στρατιώτης είχε σκοτώσει τρεις Βρετανούς στρατιώτες.

Τα δύο αυτά επεισόδια τροφοδότησαν τις αμφιβολίες για την αξιοπιστία των αφγανικών δυνάμεων, την ίδια ώρα που η Καμπούλ και οι διεθνείς εταίροι της αποφάσισαν να αναλάβουν αυτές την ασφάλεια της χώρας από τώρα ως το 2014.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες