ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/11/10

Ο Στρατός μας πράγματι είναι αντιπαραγωγικός;

pagkalos1Και οι τελευταίες δηλώσεις του κ. Θεοδώρου Παγκάλου, όχι μόνον δεν μου άρεσαν, αλλά ένοιωσα μεγάλη μείωση και προσβολή. Μίλησε μειωτικά και απαξιωτικά, για τον Στρατό μας, τους Αξιωματικούς μας, το έργο τους και για τα Σώματα Ασφαλείας.
Εγώ κ. Πάγκαλε υπηρέτησα 38 μήνες, στην Πολεμική Αεροπορία, ως Οικονομικός Αξιωματικός (Ανθυποσμημαναγός), σε διάφορες πολεμικές Πτέρυγες της Πατρίδος μας και μου δόθηκε η ευκαιρία να συναναστραφώ 100δες μάχιμους αεροπόρους. Μου δόθηκε η ευκαιρία όχι μόνο να τους γνωρίσω, αλλά και να τους συναναστραφώ. Γνώρισα τον σκληρό τρόπο ζωής τους. Τις στερήσεις τους. Τους κινδύνους τους. Την ύψιστη τους προσφορά, προς την Πατρίδα.
ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ τι λέτε. Μη αποδυναμώνετε το φρόνημα των Ελλήνων Αξιωματικών. Αντίθετα μια και ο καλόπιστος Ελληνικός λαός σας έδωσε την ευκαιρία να κατέχετε αυτό το ύψιστο αξίωμα, αναγνωρίσατε την προσφορά τους. Να είστε βέβαιος οι Αξιωματικοί μας γνωρίζουν την αποστολή τους. Να είστε βέβαιος οι Αξιωματικοί μας, το πρώτο που ζητάνε είναι η αναγνώριση των προσφορών των. Το γνωρίζετε πολύ καλά, στρατοί που διακατέχονται από υψηλό Εθνικό Φρόνημα ουδέποτε ηττηθήκανε.
Θα επικαλεσθώ το παράδειγμα του Τυρταίου. Οι Σπαρτιάτες, γνήσιοι Ελληνες, χρόνια τρωγόντουσαν, με τους γείτονες τους Μεσσηνίους (640 π.Χ.) Δεν μπορούσαν να τους νικήσουν. Οι Σπαρτιάτες ζήτησαν την βοήθεια των Αθηναίων. Οι Αθηναίοι, στους Σπαρτιάτες έστειλαν τον Τυρταίο.
Ο Τυρταίος είχε την σφραγίδα της δωρεάς, όπως έλεγε ο Γέρος της Δημοκρατίας, αείμνηστος Γεώργιος ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, να συνθέτει πολεμικά άσματα και ενθουσιώδη εμβατήρια, που ξυπνούσαν (αφύπνιζαν) το πολεμικό μένος των Σπαρτιατών. Οι Σπαρτιάτες τα πολεμικά αυτά άσματα αποφασίσανε να ψάλλονται από τους Σπαρτιάτες στρατιώτες όχι μόνο την παραμονή της μάχης, αλλά και την ώρα της μάχης, τον δε Τυρταίο ωρίσανε Στρατηγό του Σπαρτιατικού στρατού.
Στρατηγός ο Τυρταίος και «ντοπαρισμένοι» οι στρατιώτες των Σπαρτιατών, κατά τον Β' Μεσσηνιακό πόλεμο νικήσανε τους Μεσσηνίους και έκλεισε το κεφάλαιο αυτό. Υπάρχει βιβλίο με τα ποιήματα του Τυρταίου, δεν το έχω. Θυμάμαι όμως δύο γραμμές ενός ποιήματός του.
Τι τιμή στο παλλικάρι, όταν πρώτο, στην φωτιά.
Σκοτωθεί για την Πατρίδα, με τη σπάθα δεξιά.
κ. Πάγκαλε σας κάνω το ερώτημα. Πώς θα αντιδράσετε αν μια Ενωση Ανωτάτων Αξιωματικών δηλώσει κάτι ανάλογο, για τους σημερινούς Πολιτικούς;
Γεώργιος Αναργ. ΠΟΥΛΙΟΣΕπίτιμος Δικηγόρος
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες