ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/11/10

Πάλι μιλούν για πρόωρες

της Σοφιας Καραγιάννη

Στη δίνη ενός νέου κύκλου εσωστρέφειας μπήκε για τα καλά η κυβέρνηση μετά την εκλογική της αποτυχία. Τα στελέχη της, «ζαλισμένα» ακόμα από τη μεγάλη πτώση στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ κατά τον α' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και παράλληλα από την κυβερνητική αδυναμία να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι που έχει θέσει η Τρόικα, συνεχίζουν να καλλιεργούν κλίμα εθνικών εκλογών, αφήνουν αιχμές κατά του Μαξίμου και επιτίθενται ανοιχτά κατά του Συντονιστικού Οργάνου, που λειτουργεί υπό τον Γ. Ραγκούση.
Μεταξύ άλλων, χθες, ο Χ. Καστανίδης με δηλώσεις του στον Real fm εμμέσως πλην σαφώς τάχθηκε υπέρ των εθνικών εκλογών και της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, προκαλώντας «πονοκέφαλο» στο Μαξίμου.
«Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Θα πρέπει να έχει μία εθνική συμφωνία με τον κόσμο και συνεπώς θα ήταν λογικό σε έγκαιρο χρόνο, ανεξαρτήτως από διλήμματα σε αυτοδιοικητικές εκλογές, να τεθεί το ερώτημα αν η ελληνική κοινωνία παρέχει την εμπιστοσύνη της σε μία κυβέρνηση να τραβήξει τον Γολγοθά της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, επαναφέροντας ουσιαστικά την πρόταση για εκλογές. Σε σχέση με την Οικονομία πρόσθεσε ότι «η επαναδιαπραγμάτευση του όρου του Μνημονίου για τη μείωση του ελλείμματος είναι ότι ενδεχομένως χρειάζεται να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο» καθώς και ότι «όσο πιέζουμε σε επιπλέον εισπρακτικά μέτρα και είμαστε στον φαύλο κύκλο της ύφεσης τόσα λιγότερα έσοδα θα έχουμε».
Την ίδια ώρα η κ. Λούκα Καστέλη εξαπέλυσε νέες αιχμές κατά του Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ ο βουλευτής κ. Κώστας Καρτάλης διαφώνησε ανοιχτά με την αλλαγή στρατηγικής
που αποφάσισε ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του σε σχέση με το διακύβευμα περί πρόωρων εκλογών, πριν ακόμη ανοίξουν οι κάλπες για τη δεύτερη Κυριακή.
Μία ημέρα πριν ο κ. Α. Λοβέρδος άφησε αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί την εξουσία του ο πρωθυπουργός, δηλώνοντας ουσιαστικά αντίθετος με τις προεκλογικές συζητήσεις περί εθνικών εκλογών και καταγγέλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, ότι οι κορυφαίοι υπουργοί όχι μόνο δεν ρωτήθηκαν, αλλά ούτε καν ενημερώθηκαν για τα προεκλογικά διλήμματα που αποφάσισε να θέσει ο κ. Παπανδρέου.
Το κλίμα αναμένεται να φορτιστεί περαιτέρω μετά τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, όταν -σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και τις ενδείξεις- θα μιλήσουν «απελευθερωμένα» τα στελέχη, χωρίς να κατηγορηθούν ότι υπονόμευσαν την προεκλογική προσπάθεια του κόμματος.
Πάντως την εκλογολογία επιχείρησε να συγκρατήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνοντας ότι «θα εξαντλήσουμε την τετραετία». Ο κ. Πεταλωτής απέφυγε να προκαλέσει τα στελέχη που διατυπώνουν ενστάσεις για τον κυβερνητικό σχεδιασμό δηλώνοντας ότι «τα στελέχη, οι βουλευτές, οι υπουργοί, έχουν τη δική τους πολιτική αυτοτέλεια και οντότητα».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες