ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

24/2/11

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ. Ρίχνουν μολότοφ στο κεφάλι αστυνομικού




Η σκηνή αυτή κάνει τον γύρο του κόσμου. Είναι η στιγμή που κάποιοι από τους διαδηλωτές επιτίθενται σε άντρες της ομάδας Δέλτα και τους ρίχνουν στο οδόστρωμα με τις μηχανές τους.

ΒΙΝΤΕΟ-ΣΟΚ. Ρίχνουν μολότοφ στο κεφάλι αστυνομικού

Την ώρα που ο αστυνομικός προσπαθεί να σηκωθεί, δέχεται μία βόμβα μολότοφ και το πρόσωπό του, παίρνει φωτιά! Η εικόνα είναι πραγματικά ανατριχιαστική. Δυστυχώς εικόνες σαν και αυτές αμαύρωσαν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση και κάνουν την κοινή γνώμη να ασχολείται με αυτές, παρά με τα σοβαρά αιτήματα των εργαζομένων. Δείτε το βίντεο-σοκ.


Η πορεία ήταν ογκώδης και δυναμική. Το Newsday συμμετείχε στην γενική απεργία και έδειξε ότι σέβεται τον αγώνα ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Περιορίστηκε μόνο στην απαραίτητη δημοσιογραφική κάλυψη αυτού του αγώνα ως όφειλε. Με συνεχή ενημέρωση και ζωντανή εικόνα αναδείχτηκε η μαζική συμμετοχή του κόσμου. Διαβάστε πώς εξελίχθηκε η πορεία:



Οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό
19:00 Η Λ. Αμαλίας δόθηκε στην κυκλοφορία.
18:55 Άνοιξαν οι δρόμοι, επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς σιγά σιγά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας.
18:53 Στην κυκλοφορία και η οδός Πανεπιστημίου.
18:35 "Εκαθαριστικές" επιχειρήσεις των ΥΜΕΤ γύρω απο την πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου.
18:28 Οι διμοιρίες των ΥΜΕΤ απώθησαν τους συγκεντρωμένους, με μία κυκλωτική κίνηση, οι συγκεντρωμένοι τρέχουν στην Πανεπιστημίου.

18:20 Διμοιρίες των ΥΜΕΤ κοινούνται προς την πλευρά των συγκεντρωμένων.
18:15 Μερικές δεκάδες συγκεντρωμένοι έχουν ανάψει φωτιές επί της Λ. Αμαλίας.
17:40 Προσαγωγή ενός ατόμου, από ομάδα 8 αστυνομικών, στο προαύλιο του Κοινοβουλίου.
17:37 Μικροένταση μπροστά από τη Βουλή περιορισμένη χρήση χημικών. Μετά από διαπληκτισμό νεαρής κοπέλας με αστυνομικό. Τραυματίστηκε ελαφρά ένας νεαρός.
17:30 Έχει αποχωρήσει ο κύριος όγκος των συγκετρωμένων από το Σύνταγμα. Μερικές δεκάδες παραμένουν, οι οποίες αργά αλλά σταθερά αποχωρούν μπροστά από τη Βουλή.
16:40 Όλα δείχνουν ήρεμα... σιγά σιγά το κέντρο δίνεται στην κυκλοφορία... οι διαδηλωτές αποχωρούν με σταθερούς ρυθμούς.
16:30 Αποκαθίσταται η κυκλοφορία στο κέντρο.
16:20 Δόθηκε στην κυκλοφορία και η Ακαδημίας. Ομάδες διαδηλωτών αποχωρούν σταδιακά από το Σύνταγμα.
16:12 Το Μετρό λειτουργεί κανονικά, ενώ πληροφορίες λένε πως η Σταδίου δόθηκε στην κυκλοφορία.
15:56 Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από λίγη ώρα διμοιρίες των ΜΑΤ και ομάδες της ΔΙΑΣ έκαναν αιφνιδιαστική έφοδο στην περιοχή της πλατείας Εξαρχείων
15:53 Περίπου 2.000 - 2.500 διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Συντάγματος. Το ελικόπτερο της αστυνομίας επιβλέπει τον χώρο
15:45 Μέχρι στιγμής υπάρχουν 20 προσαγωγές και 5 συλλήψεις
15:41 Πετροπόλεμος στην Πανεπιστημίου στο ύψος της Κριεζώτου. Περίπου 50 άτομα που ξεχώρισαν από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών επιτέθηκε προς διμοιρία των ΜΑΤ
15:30 Περίπου 3.000 διαδηλωτές παραμένουν μέχρι τώρα στο Σύνταγμα. Ακούγονται συνθήματα ότι δεν έχουν σκοπό να φύγουν απο εκεί.
15:25 Πληροφορίες αναφέρουν για κινητικότητα "οπλισμένης" με καδρόνια ομάδας η οποία ανεβένει την Πανεπιστημίου, πετροπόλεμος, κυνηγητό και χρήση χημικών από την αστυνομία στο συγκεκριμένο σημείο.
15:20 Μεγάλος όγκος διαδηλωτών παραμένει μπροστά από την Βουλή.

15:15 Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα.
15:10 Κυνηγητό στην Ακαδημίας.
15:00 Ο ανταρτοπόλεμος συνεχίζεται στην Πανεπιστημίου και γύρω απο το Σύνταγμα.

14:45 Μεταφέρεται στον Ευαγγελισμό δημοσιογράφος που τραυματίστηκε την ώρα που ακολουθούσε την πορεία.
14:35 Αστυνομικοί συλλαμβάνουν στο Σύνταγμα έναν διαδηλωτή ο οποίος έχει επάνω του ένα τσεκούρι, ένα τόξο και 2 βέλη!
14:30 Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στο Σύνταγμα.
14:20 Διαδηλωτές παραμένουν στο Σύνταγμα.
14:20 Διαδηλωτές επιχείρησαν πίσω από την "πλάτη" της αστυνομίας στην πίσω είσοδο της Βουλής.
14:14 Η Πανεπιστημίου στο ύψος των προπυλαίων, έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Οι διαδηλωτές δεν υποχωρούν, αποπνικτηκή η ατμόσφαιρα από τα χημικά.
14:11 Η αστυνομία φαίνεται να ελέγχει την πλατεία Συντάγματος.

14:08 Κινητικότητα και ανταρτοπόλεμος στα προπύλαια.
13:57 Ο κόσμος φωνάζει «Ολοι Σύνταγμα!», ώστε να μην αποχωρήσουν απο τη διαδήλωση. Άλλοι φωνάζουν «Προδότες»! Έγιναν δυο προσαγωγές. Έχουν εγκλωβίσει μια διμοιρία ΜΑΤ μπροστά απο το μετρό.

13:53 Αστυνομικός πήρε φωτιά απο μολότοφ που έριξαν οι διαδηλωτές. Επίσης μηχανάκι της ομάδας ΔΕΛΤΑ φλέγεται αυτή τη στιγμή. Μειώθηκε ο αριθμός των διαδηλωτών. Απίστευτη μεγαλη χρήση χημικών. Από την Σταδίου δεν ανεβαίνει κανένας πια. Υπάρχει ισχυρή δύναμη ΜΑΤ.
13:42 Ρίψεις μολότοφ και δακρυγόνων μπροστά στα Προπύλαια. Οι διαδηλωτές υποχωρούν προς την πλατεία Ομονοίας. Στην Σταδίου ανεβαίνει ακόμη κόσμος απο την Ερμού. Υπάρχει ένας τραυματισμένος στο Σύνταγμα. Τραυματίστηκε στο πόδι και τον μεταφέρουν άλλοι διαδηλωτές.
13:42 Συνεχίζονται να ακούγονται βομβίδες κρότου λάμψης. Επεισόδια και στα Προπύλαια.

13:34 Μπροστά απο τα everest υπάρχουν επεισόδια. Μια ομάδα πετάει μολότοφ και οι αστυνομικές δυνάμεις απαντούν με χρήση χημικών. Γωνία Φιλελλήνων Μητροπόλεως και εντός πλατεία Συντάγματος γίνονται αυτή τη στιγμή τα επεισόδια. Έχουν αρχίσει οπως φαίνεται τα επεισόδια. Κάποιοι απο τους διαδηλωτές αποχωρούν ενώ άλλοι παραμένουν στην πλατεία. Απο την Σταδίου συνεχίζει να κατεβαίνει κόσμος.
13:31 Διμοιρία των ΜΑΤ δέχεται πέτρες και απαντούν με δακρυγόνα. Άλλη μια διμοιρία και η ομάδα ΔΙΑΣ σπεύδει σε βοήθεια στην συγκεκριμένη διμοιρία που δέχτηκε επίθεση. Οι διαδηλωτές που έριξαν τα μολότοφ βγήκαν απο το μετρό και ξαναμπήκαν πάλι μέσα.

ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. Νεαροί επιτίθενται σε μια διμοιρία ΜΑΤ στα Χαυτεία - Απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ καταγγέλουν οι διαδηλωτές.
Έπεσαν οι πρώτες κροτίδες και χρήση χημικών. Ένας ηλικιωμένος έπεσε στο έδαφος και φαίνεται τραυματισμένος. Η σύγκρουση ξεκίνησε την ώρα που περνούσε το μπλοκ των εκπαιδευτικών μπροστά απο μια διμοιρία ΜΑΤ.
Υπάρχουν μικρο-εντάσεις μόνο σ’ εκείνο το σημείο που έγινε πριν η συμπλοκή με τη διμοιρία ΜΑΤ. Δεν υπάρχουν άλλες συγκρούσεις και τα μπλοκ των διαδηλωτών συνεχίζουν την πορεία μπροστά απο τη Βουλή, ανεβαίνοντας απο την Όθωνος. Μαζευονται στην πλατεία Συντάγματος αλλά δεν φεύγουν απο κει.
Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ανεβαίνουν παράλληλα με τους διαδηλωτές. Παραμένουν στη Βουλή οι διαδηλωτές. Άρχισαν τα πρώτα επεισόδια στην κατω πλευρά της πλατειάς Συντάγματος. Πέφτουν κροτίδες και βόμβες μολότοφ.
Αρκετός κόσμος με κράνη και κουκούλες κατευθύνονται προς το πάνω μέρος της πλατειάς. Ενώ απλοί πολίτες κατευθύνονται προς τα κάτω προσπαθώντας να αποφύγουν τα χημικά.
www.newsday.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Agapito blog,

Ofeilo na omologiso oti merolipteite uper tis astunomias me anaisxunto tropo. Ektos kai ean den exete parakolouthisei auto to video http://www.youtube.com/watch?v=Z2OrOGlXiNk to opoio apo to 4:35 eos to 5:00 deixnei tin sunoliki eikona tis sumplokis pou egine EPANO stin plateia sudagmatos. I elliniki pragmatikotita einai ontos frikalea, alla gia allous logous. Ean deite auto to video, tha katalavete oti den upirxe epithesi pros tous astunomikous. Oi sugekrimenoi astunomikoi ormiksan stin plateia gia na xtupisoun kosmo me ta mixanakia tous. To leo kai den to pisteuo auto pou leo, alla einai akrivos etsi. Deite kai tha katalavete

Ανώνυμος είπε...

Gia na katalavete to timing me to allo video pou vgike sta kanalia, akrivos sto pempto lepto pou oloi fonazoun ekpliktoi, einai i stigmi pou peftei i molotof epano ston astunomiko pou eidame kai stin tileorasi. Einai suglonistiki i varvarotita tis astunomias. Leo tis astunomias kai oxi ton astunomikon, dioti den itan enas duo anegefaloi autoi pou anevikan stin plateia gia na xtupisoun kosmo. Itan olokliri i dimoiria ton Delta. Simainei oti i entoli itan safis! Auta ta pragmata thumizoun alles epoxes...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες