ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

13/7/10

Αλλα κόλπα... βουλευτών για να γλιτώσουν τις περικοπές αμοιβών

του Θανάση Λυρτσογιάννη

Θα έχετε ακούσει τους βουλευτές μας με κάθε ευκαιρία να δηλώνουν στις τηλεοπτικές κάμερες, στα μικρόφωνα ραδιοφώνων ή στα καφενεία των εκλογικών τους περιφερειών συγκλονισμένοι, συντετριμμένοι (και άλλα ηχηρά και τρομερά) από τα δεινά που δοκιμάζεται ο ελληνικός λαός εξαιτίας της κρίσης.

Είναι συντετριμμένοι οι άνθρωποι. Υποφέρουν μαζί με το συνταξιούχο, το δημόσιο υπάλληλο και κάθε άλλο πολίτη του οποίου το ετήσιο εισόδημα μειώθηκε.

Είναι τόσο μεγάλη η συντριβή τους που φαίνεται πως
δεν την αντέχουν και έσπευσαν να αναζητήσουν αντίδοτο. Και όπως το καλό το παλικάρι ξέρει κι΄ άλλο μονοπάτι έτσι και ο καλός βουλευτής ψάχνει άλλα κόλπα για να γλιτώσει τις περικοπές.  Και ω του θαύματος τα βρήκαν αυξάνοντας τον αριθμό των συνεδριάσεων των επιτροπών στις οποίες συμμετέχουν (κάθε συμμετοχή τιμάται με 255 ευρώ).

Ετσι, τους φεύγει ένα μέρος της ?συντριβής, αφού αναπληρώνουν μεγάλο μέρος των χρημάτων που έχασαν, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η αύξηση ξεπερνά την απώλεια.

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι οι πατέρες του Εθνους είναι γνήσιοι απόγονοι των πολυμήχανων Ελλήνων και ότι του Ελληνος (βουλευτού) ο τράχηλος  ΔΝΤ δεν υπομένει (υπ’  αυτό το πρίσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως έμπρακτη αντίσταση στην τρόικα).

Ταυτοχρόνως η στάση τους αποτελεί πηγή ελπίδας και έμπνευσης για τους υπόλοιπους πολίτες. Γιατί που θα πάει, θα θυμηθούμε όλοι τον παλιό καλό εαυτό μας και θα ξεγελάσουμε τους κουτόφραγκους.

Τώρα αν κάνεις και κανένα χαρακτηρισμό για την πράξη τους, κινδυνεύεις να χαρακτηριστείς ακόμα και εχθρός  ή υπονομευτής της Δημοκρατίας.

Πάντως, αν ο Πρόεδρος της Βουλής διαφωνεί με τέτοιες πρακτικές ας βρει έναν τρόπο τα χρήματα να διατεθούν για καλό σκοπό, να κατατεθούν στο λογαριασμό για τη μείωση του χρέους. 



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες