ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/7/10

Εκλογή Κουβέλη και «καρφιά» για ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ

Με την εκλογή του Φώτη Κουβέλη στην προεδρία της Δημοκρατικής Αριστεράς, άρχισαν οι εργασίες της πρώτης συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής του νεοσύστατου κόμματος. Στην ομιλία του ο κ. Κουβέλης προσπάθησε να διαχωρίσει το στίγμα της νέας κίνησης από τον «δογματισμό» και τον «αριστερισμό» των κομμάτων της Αριστεράς και τόνισε ότι σκοπός του δεν είναι η εμπλοκή σε «ενδο-αριστερές διαμάχες».

Ο κ. Κουβέλης εκλέχθηκε ομόφωνα από την 1η σύνοδο της πανελλαδικής πολιτικής επιτροπής του κόμματος, που συνεδρίασε σήμερα, ενόψει του πρώτου συνεδρίου του κόμματος που θα γίνει στα τέλη του 2010.
«Διακηρύξαμε ότι δεσμευόμαστε να ασκήσουμε υπεύθυνη πολιτική και αμέσως βρήκαμε ανταπόκριση σε μεγάλα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που έχουν βαρεθεί την υποκρισία στην πολιτική, ξέρουν ότι κρύβει τα χειρότερα. Που θέλουν να είναι χρήσιμα
τα κόμματα - όχι υποταγμένα. Να πολεμούν όταν πρέπει, να διαλέγονται όταν είναι ανάγκη, να κερδίζουν μάχες πείθοντας και ενεργοποιώντας τους πολίτες» είπε και πρόσθεσε: «Αυτό πρέπει να κάνει το κόμμα μας, μακριά από τον αριστερισμό και τη δογματική άρνηση της πραγματικότητας. Δεν θα ασκήσουμε την πολιτική που υλοποιούν εν πολλοίς οι άλλες πολιτικές δυνάμεις της αριστεράς. Η Δημοκρατική Αριστερά δεν αναλώνεται σε ενδοαριστερές διαμάχες. Κοιτάμε και προχωράμε μπροστά».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς συνέχισε λέγοντας ότι η Δημοκρατική Αριστερά πρέπει να πάρει μια μεγάλη πρωτοβουλία κοινωνικού, επιστημονικού, και πολιτικού διαλόγου για τη διέξοδο από τη κρίση. Ενώ, επισήμανε ότι βασικές σταθερές είναι ο επίμονος αγώνας κατά των ανισοτήτων, η προστασία της αξίας της εργασίας και η στήριξη της παραγωγικής δραστηριότητας. «Καταψηφίσαμε το μνημόνιο, το ασφαλιστικό και τις εργασιακές ρυθμίσεις, επειδή δεν δεχόμαστε ως μόνο κριτήριο τον εκβιασμό των πιστωτών και των κέντρων ισχύος της ΕΕ».

Παράλληλα, άφησε αρκετές αιχμές για τον τρόπο δράσης άλλων δυνάμεων, σημειώνοντας ότι είναι αδύνατο να συγκροτηθεί ισχυρό κοινωνικό ρεύμα πάνω στα «όχι».

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε επίσης, πως σε συνθήκες κρίσης δεν απειλούνται μόνον τα εισοδήματα, αλλά και οι αξίες της συλλογικότητας και της ανθρωπιάς και επισήμανε ότι οι προτάσεις δεν πρέπει να διέπονται από συντεχνιακή αντίληψη, αλλά να κυριαρχούνται από το δημόσιο συμφέρον.

Για το συνέδριο εξέφρασε την ελπίδα να είναι ένα σύνολο πρωτοβουλιών και διαδικασιών που θα αναδείξουν τις αξίες της Δημοκρατικής Αριστεράς. «Η Δημοκρατική Αριστερά προχωράει μπροστά. Το κόμμα μας δεν μασάει τα λόγια του. Συγκρούεται όταν και όπως πρέπει, με στόχο πάντα τη συγκέντρωση δυνάμεων, την αλλαγή των πολιτικών και κοινωνικών συσχετισμών».

ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες