ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/10/10

«Τρύπα» 400 εκατ. ευρώ αγνώστου προέλευσης στα νοσοκομεία!

Στα 2,6 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν οι δαπάνες των νοσοκομείων για το 2010, όπως δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Άδωνι Γεωργιάδη. Το... παράδοξο της υπόθεσης ωστόσο είναι ότι, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του υπουργού, τα 400 εκατ. ευρώ εξ αυτών είναι «αγνώστου προελεύσεως»!

Το ποσό αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Λοβέρδος, δεν μπορεί να διαπιστωθεί από που προέρχεται, ωστόσο, βάσει υπολογισμών του υπουργείου Υγείας, εκτιμάται ότι ένα μέρος του -και συγκεκριμένα, 150 εκατ. ευρώ- αποτελούν τα 150 εκατ. ευρώ, που είναι το κόστος για τη δωρεάν περίθαλψη των μη νόμιμων μεταναστών στην Ελλάδα.

«Θα τα καταφέρουμε όμως. Κι αυτό θα σημαίνει κάθε χρόνο όφελος 300-400 εκατ. ευρώ για το λαό και τους ασθενείς. Γιατί σπαταλούμε πολλά όχι για τον άρρωστο και τον άνθρωπο, αλλά για άλλους λόγους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λοβέρδος.

Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι ξανασκέπτεται μήπως το αντίτιμο των τριών ευρώ, το οποίο ισχύει για όσους επισκέπτονται τα εξωτερικά ιατρεία, καθιερωθεί και για εκείνους που επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις νυχτερινές εφημερίες. «Εκεί δεν πληρώνει κανείς. Δεν λέω ότι αλλάζω γνώμη, αλλά το ξανασκέφτομαι» τόνισε.

Γνωστοποίησε πάντως πως, με εγκύκλιό του, ζήτησε από τις διοικήσεις να εισπράττονται τα τρία ευρώ από όλους ανεξαιρέτως, καθώς το αντίτιμο πλήρωναν μόνο οι Έλληνες και όχι οι αλλοδαποί που επισκέπτονταν τα εξωτερικά ιατρεία. Ακόμη, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει ζητήσει να καταγράφεται πόσοι είναι ασφαλισμένοι και πόσοι όχι, εξ όσων επισκέπτονται τα νοσοκομεία στις εφημερίες, «για να διαπιστωθεί το πόσο κοστίζει η προσφορά μας σε τρίτους», καθώς επίσης και ποιοι προσέρχονται δήθεν ως έκτακτα περιστατικά, με σκοπό να εισαχθούν.

Ο υπουργός Υγείας στηλίτευσε παράλληλα το γεγονός ότι δεν εισπράττεται πάντοτε το ελάχιστο ποσό των τριών ευρώ και τόνισε πως πρέπει να βάλουμε λίγη λογική στο σύστημα και να σταματήσει «η τσαπατσουλιά, η γενναιοδωρία, η μαγκιά και η τσάμπα καλοσύνη, όταν άλλος πληρώνει».

«Μιλάμε (για ποσό) από 150 έως 400 εκατ. ετησίως, το οποίο σε αυτές τις εποχές κρίσης και ανέχειας πληρώνουμε για ανθρώπους που δεν έχουμε προσκαλέσει. Δεν μπορούμε να δίνουμε 1,5 δισ. ευρώ τη δεκαετία για την περίθαλψη λαθρομεταναστών, όταν το ποσό αυτό ισοδυναμεί με το κόψιμο μισθών, συντάξεων και δώρων Χριστουγέννων» κατέληξε ο κ. Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες