ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/10/10

Στην τρίτη μέρα περνούν οι απεργίες στη Γαλλία

Συνεχίζεται η απεργιακή κινητοποίηση στη Γαλλία για τρίτη συνεχή μέρα ενώ τα εργατικά συνδικάτα καλούν σε νέες κινητοποιήσεις-απεργίες και διαδηλώσεις-για την Τρίτη, 19 Οκτωβρίου.

Η κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση για ηρεμία καθώς οι εργαζόμενοι στα περισσότερα διυλιστήρια της χώρας δεν πήγαν σήμερα στην εργασία τους, με αποτέλεσμα να μειωθεί η παραγωγή σε έντεκα από τα 12 διυλιστήρια της χώρας. Μόνο σε ένα η παραγωγή συνεχίστηκε κανονικά.

Αν και ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας, Ντομινίκ Μπισερό, διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι δεν θα υπάρξουν ελλείψεις, ορισμένα βενζινάδικα ανέφεραν ελλείψεις, κυρίως λόγω του πανικού των οδηγών. «Δεν θα υπάρξουν ελλείψεις καυσίμων. Έχουμε ό,τι χρειάζεται για να περάσουμε ένα μήνα χωρίς προβλήματα», επισήμανε ο γάλλος υπουργός.

Πάντως τα δρομολόγια στους γαλλικούς σιδηροδρόμους είναι σήμερα αυξημένα. Σύμφωνα με την κρατική εταιρία σιδηροδρόμων(SNCF), μόνο το 20% των εργαζομένων απείχε σήμερα από την εργασία του. Χθες είχε απεργήσει το 25% και την Τρίτη το 40%. Σχεδόν όλα τα δρομολόγια προς το εξωτερικό πραγματοποιήθηκαν και προς το εσωτερικό περίπου τα μισά.

Οι εργαζόμενοι, με τις απεργιακές κινητοποιήσεις, αντιδρούν στη μεταρρύθμιση που προωθεί η γαλλική κυβέρνηση για αύξηση των κατώτατων ορίων συνταξιοδότησης από τα 60 στα 62 χρόνια. Μέσα στις επόμενες μέρες το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να εγκριθεί από τη Γερουσία. Έχει προηγηθεί η έγκρισή του από την Εθνοσυνέλευση.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες