ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/10/10

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΖΑΣ…ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ!

 της Ευης Κουτσολιόντου

• Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις όσον αφορά στην αύξηση των εγκληματικών δραστηριοτήτων από Αλβανούς κακοποιούς, όταν πολύ σύντομα καταργηθεί η «βίζα» εισόδου προς τη χώρα μας.
Ο «Π.Λ.» έχει επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες ενός τέτοιου εγχειρήματος, την στιγμή μάλιστα που η Κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να λάβει επιπλέον μέτρα για να αποτρέψει την εισαγόμενη εγκληματικότητα. Ως γνωστόν η Ήπειρος τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί διεθνές «σταυροδρόμι» παρανόμων, κάτι που αποδεικνύεται και από τα καθημερινά περιστατικά  που
καταγράφονται στο Αστυνομικό Δελτίο. Μπορεί λοιπόν ν’ αναλογιστεί κανείς πόσο ανεξέλεγκτη θα γίνει η κατάσταση όταν ουσιαστικά «πέσουν» τα σύνορα με τη γείτονα χώρα, αφού θα μπαίνουν σαν… κύριοι οι πάσης φύσεως εγκληματίες και θα δρουν ανενόχλητοι μαζί με τους Έλληνες συνεργούς τους.  Οι εγκληματικές δραστηριότητες των αλλοδαπών, είναι λίγο πολύ γνωστές, ο τζίρος των οποίων αγγίζει αστρονομικά ποσά. Στην Ήπειρο καθημερινό σχεδόν φαινόμενο είναι η διακίνηση ναρκωτικών, η εισαγωγή λαθρομεταναστών, η διακίνηση αυτοκινήτων «μαϊμού» και όπλων, τα πλαστά διαβατήρια, οι κλοπές και ένοπλες ληστείες και μια σειρά άλλες αξιόποινες πράξεις που δυστυχώς τις περισσότερες  φορές μένουν και ανεξιχνίαστες.

ΚΑΚΑΒΙΑ-ΛΙΜΑΝΙ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Η Κακαβιά και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι οι δυο πύλες εισόδου και εξόδου, στις οποίες εντοπίζονται οι περισσότερες παράνομες διακινήσεις στην Ήπειρο.
Τα περίπου 170 χιλιόμετρα συνοριογραμμής με την γειτονική Αλβανία που βρίσκονται στην Ήπειρο κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την δουλειά των διωκτικών αρχών για την εξιχνίαση των παράνομων δραστηριοτήτων. Κι αυτό γιατί οι παρανομούντες βρίσκουν τις πιο απίθανες διεξόδους μέσα από κακοτράχαλες και δύσβατες περιοχές, που ακόμα και οι ντόπιοι δύσκολα τις γνωρίζουν.
Από την άλλη, διέξοδο προς την Ευρώπη βλέπουν πολλοί λαθρομετανάστες, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, το οποίο πολλές φορές δείχνει απροστάτευτο. Οι άγριες συμπλοκές που είχαν ξεσπάσει πριν περίπου ένα μήνα με αλλοδαπούς, μετατρέποντας σε… πεδίο μάχης την περιοχή αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Παρόμοια περιστατικά που συμβαίνουν τελευταία αρκετά συχνά, σε συνδυασμό με τις συνεχείς συλλήψεις κυκλωμάτων για παράνομες διακινήσεις Κούρδων, Αφγανών και άλλων Ασιατών, έναντι αδράς αμοιβής, δείχνουν με τον πιο τραγικό τρόπο πως η περιοχή έχει μετατραπεί σε… άντρο παρανόμων, μέσα στο οποίο λειτουργούν καλά αυτά τα οργανωμένα κυκλώματα.

ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η διακίνηση των ναρκωτικών στην περιοχή μας είναι ένα ζήτημα που πραγματικά «πονάει» την Ήπειρο και την βασανίζει χρόνια τώρα. Από την γειτονική μας Αλβανία τα ναρκωτικά κυριολεκτικά μπαίνουν με τα «τσουβάλια». Χαρακτηριστικά ο Γιώργος Φιλιππάκης σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον ρεπορτάζ στο περιοδικό «ΜΕΤΡΟ ΠΟΛΙΤΑΝ», που ως γνωστόν κυκλοφορεί με τον «Πρωινό Λόγο της Δευτέρας», μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι: «το μεγαλύτερο τζίρο στο «μαύρο» χρήμα κάνουν η πορνεία και τα ναρκωτικά, τα οποία υπολογίζεται ότι αποτελούν το 50% των «εισπράξεων» από παράνομες δραστηριότητες».
Το παραδοσιακό χασίς εξακολουθεί να διακινείται τόσο από Έλληνες, όσο και από Αλβανούς, ενώ η Αλβανία είναι και χώρα με εργοστάσια παρασκευής ηρωίνης!
Ας σημειωθεί ότι στο γειτονικό μας Λαζαράτι, πολύ κοντά στο Αργυρόκαστρο, η καλλιέργεια χασίς είναι η κύρια ασχολία των κατοίκων του χωριού και μάλιστα καθίσταται σχεδόν αδύνατον να φτάσει κάποιος ξένος στην περιοχή. Είναι ένα απόρθητο φρούριο με δικούς του νόμους και κανόνες. Μπορεί λοιπόν κάποιος να καταλάβει πόσοι τόνοι χασίς φτάνουν και στην χώρα μας μέσω των ελληνοαλβανικών συνόρων! Άλλες ποσότητες πιάνονται από τις Αστυνομικές Αρχές, πολλές όμως καταφέρνουν να φτάσουν δυστυχώς στον προορισμό τους, εκτός από τα στέκια νέων στα Γιάννινα , στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ στα αρχεία των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών έχουν καταγραφεί ως χρήστες ναρκωτικών ουσιών περισσότεροι από 100.000 πολίτες, ενώ βάσει εκτιμήσεων αστυνομικών, σε διάστημα 24ωρου, οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών σε όλη τη χώρα πληρώνουν για τη δόση τους περισσότερα από 500.000 ευρώ!

ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΕΣ…

Πέρα όμως από τα ναρκωτικά και τους λαθρομετανάστες στην Ήπειρο συχνές είναι και οι διακινήσεις όπλων, τσιγάρων, αλλά και αυτοκινήτων «μαϊμού». Κι αυτά τις περισσότερες φορές προερχόμενα από την γειτονική μας χώρα. Μετά το 1990, όταν και έπεσαν τα σύνορα με την Αλβανία, λαθρέμποροι μετέφεραν τον οπλισμό ολόκληρων στρατοπέδων στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει το «Μετροπόλιταν» στην Ομόνοια, ένα καλάσνικοφ μπορεί κανείς να το βρει στην… φιλική τιμή των 500 ευρώ!
Και τα λαθραία τσιγάρα όμως τελευταία έχουν κάνει την επανεμφάνισή τους. Υπενθυμίζεται ότι και στην Ηγουμενίτσα πριν μερικούς μήνες μεγάλο φορτίο με λαθραία τσιγάρα εντόπισαν και κατέσχεσαν άνδρες του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής.

* * *
Τα έσοδα απ’ όλες αυτές τις παράνομες δραστηριότητες των αλλοδαπών κακοποιών, - τις περισσότερες φορές βέβαια με την άμεση συνεργασία Ελλήνων - σε ολόκληρη την Ελλάδα φτάνουν τα 30 δις ευρώ το χρόνο, κάτι που αντιστοιχεί στο 12% περίπου του ΑΕΠ. Μεγάλο μέρος αυτών των παρανομιών λαμβάνει χώρα στην Ήπειρο. Τι θα γίνει άραγε όταν με την κατάργηση της βίζας «πέσουν» εντελώς τα σύνορα με την Αλβανία; Κι επειδή η Ελλάδα δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για να προσαρμοστεί με τα νέα δεδομένα, δυστυχώς πολύ πιθανόν να βρεθούμε αντιμέτωποι με χειρότερες καταστάσεις, πρωτόγνωρες για μια μικρή χώρα. Με ορμητήριο την Ήπειρο «ελεύθερα» πλέον θα εντείνουν οι Αλβανοί μαφιόζοι τις παράνομες δραστηριότητές τους…
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες