ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

18/10/10

ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ...

ΣΥΝΘΗΚΕΣ... πανικού διαμορφώνονται στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς διαπιστώνουν ότι διογκώνεται καθημερινά στην κοινωνία το «κλίμα δυσφορίας», αν όχι «αγανάκτησης», έναντι του Γ. Παπανδρέου μετά τις αποκαλύψεις Γιούνκερ περί... «διεφθαρμένης Ελλάδας».
Τα μηνύματα που φθάνουν στο πρωθυπουργικό γραφείο από βουλευτές και κομματικά στελέχη, αλλά και από τις μυστικές δημοσκοπήσεις περιγράφουν την οργή και τον θυμό των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας και κομματικής τοποθέτησης. Κι αυτό διότι δεν μπορούν να αποδεχθούν το γεγονός ότι με την ιδιότητα του πρωθυπουργού ο κ. Παπανδρέου έφθασε στο σημείο να δυσφημήσει την Ελλάδα στο εξωτερικό αποδίδοντάς της τα χαρακτηριστικά μιας «διεφθαρμένης χώρας». Ακόμη κι αν αυτή ήταν η ακριβής πραγματικότητα, όφειλε να προστατεύσει τη χώρα και όχι να την εκθέσει, ενισχύοντας έτσι τη σχεδόν ρατσιστική θεωρία ορισμένων κύκλων στην Ευρώπη ότι «οι Έλληνες έχουν στο DNA τους τη διαφθορά».
Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της κυβέρνησης να αμβλύνει τις εντυπώσεις, τα αποτελέσματα ήσαν από πενιχρά έως... ασήμαντα. Ορισμένοι στο ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι τα τελευταία αυτά γεγονότα συνιστούν «ισχυρό πλήγμα» για τον κ. Παπανδρέου και θέτουν υπό αίρεση την υπευθυνότητα και την αξιοπιστία του. Δεν κρύβουν μάλιστα τις ανησυχίες τους ότι όλα αυτά, σε συνδυασμό με την «γκάφα ολκής» του Γ. Παπακωνσταντίνου να «χρεώσει» στον Κ. Καραμανλή τις
δηλώσεις «περί διεφθαρμένης χώρας», είναι πιθανόν να κοστίσουν ακριβά στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Νοεμβρίου. Οι πλέον... απαισιόδοξοι εκφράζουν την πρόβλεψη ότι τα πρόσφατα γεγονότα ίσως αποτελέσουν την αφετηρία να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την «αποδόμηση» του ηγετικού προφίλ του Γ. Παπανδρέου.
Ενδεικτική του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στο Μαξίμου ήταν και η οξύτατη αντίδραση του ίδιου του πρωθυπουργού, την Παρασκευή στη Βουλή, στη σκληρή κριτική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα. Στην «πρόκληση» που του απηύθυνε ο τελευταίος («σας καλωσορίζω, κύριε πρωθυπουργέ, στη χώρα των διεφθαρμένων και το Κοινοβούλιο της διαφθοράς»)
ο κ. Παπανδρέου εξερράγη. Αφού τον κατήγγειλε (συνεπικουρούμενος από τον Φ. Πετσάλνικο) ότι «διασύρει τους θεσμούς», τον κατηγόρησε ότι υιοθετεί τις «ρατσιστικές απόψεις» ξένων δημοσιογράφων! Ισχυρίσθηκε δε ότι ο ίδιος ποτέ δεν μίλησε για «διεφθαρμένη χώρα»! Μετά το «επεισόδιο» παράγοντες του Μαξίμου σε συνομιλίες τους με δημοσιογράφους εξαπέλυαν «μύδρους» (στα όρια της απειλής...) κατά του κ. Τσίπρα.
Αντίθετα με όσα ισχυρίζεται τώρα η κυβέρνηση, αλλά κι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου, τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργικής θητείας του σε όλες τις επαφές στο εξωτερικό περιέγραφε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα. Είτε μιλούσε με ευρωπαίους ηγέτες είτε με ξένους δημοσιογράφους. Με τον πλέον συστηματικό τρόπο. Δεν ήταν μόνο οι περίφημες δηλώσεις του, τον περασμένο Δεκέμβριο, στους «Financial Times» και αργότερα στο BBC. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάιο σε δημοσίευμά του το «ΠΑΡΟΝ» είχε φέρει στο φως συνομιλία (από τα πρώτα ταξίδια του στις Βρυξέλλες) του κ. Παπανδρέου με τους κ. Μπαρόζο και Γιούνκερ, όπου τους είχε μιλήσει για την εκτεταμένη διαφθορά στη χώρα, περιγράφοντας τους Έλληνες ούτε λίγο ούτε πολύ ως «κλέφτες και απατεώνες».
Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι οι κ. Μπαρόζο και Γιούνκερ (αλλά και οι συνεργάτες τους που μετείχαν στη συνάντηση) είχαν μείνει άφωνοι καθώς άκουγαν έναν πρωθυπουργό να «δυσφημεί» κατά τέτοιον τρόπο τη χώρα του και τους συμπατριώτες του. Κι αυτή φαίνεται ότι ήταν η πάγια τακτική του κ. Παπανδρέου, εκείνη τουλάχιστον την περίοδο, ενώ οι αναφορές του αποτελούσαν αντικείμενο συζήτησης και σχολίων στο Ευρωκοινοβούλιο.
Είχαν προκαλέσει αντιδράσεις και μέσα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Γ. Παναγιωτακόπουλος, επικεφαλής της Αριστερής Πρωτοβουλίας, είχε διαμαρτυρηθεί έντονα για τη στάση του πρωθυπουργού.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες