ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

30/10/10

Το σχέδιο Καμίνη για τους μετανάστες και το ιστορικό κέντρο


 Τ ο Μεταναστευτικό, η αστική και οικονομική ανάπτυξη του κέντρου της Αθήνας και η εγκληματικότητα τίθενται στο επίκεντρο του προγράμματος του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη (φωτογραφία), ο οποίος εκτιμά ότι σήμερα χρειάζονται απαντήσεις και όχι η διαιώνιση μιας πολιτικής που βάζει τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Ετσι, όταν πριν από τρεις ημέρες βρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν κινήσεις πολιτών για τη διάσωση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, ο κ. Καμίνης επέλεξε να τοποθετηθεί με συγκεκριμένες προτάσεις, ενώ μεθαύριο Δευτέρα θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους μεταναστευτικών οργανώσεων.


Ο κ. Καμίνης εκτιμά ότι σήμερα, όσον αφορά τους μετανάστες, είναι μια μοναδική ευκαιρία «να βγάλουμε τους ανθρώπους αυτούς από τα υπόγεια και να τους τακτοποιήσουμε προσωρινά μέχρι να επιστρέψουν στις πατρίδες τους ή να πάνε σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως και οι περισσότεροι επιθυμούν». Ετσι, προτείνει αφενός την τροποποίηση της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙ» της ΕΕ- που κάνει την Ελλάδα «ένα αποθετήριο της παράνομης μετανάστευσης» και αφετέρου την καταγραφή όλων των μεταναστών που ζουν στην Αθήνα. Με την καταγραφή, κατά τον κ. Καμίνη, θα δοθεί η δυνατότητα να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο, να έχουν στοιχειώδη ασφαλιστική κάλυψη κ.ά. Είναι ένας τρόπος για να καταστεί δυνατός
ο διαχωρισμός της μετανάστευσης από την εγκληματικότητα.


Οπως σημείωσε μάλιστα ο κ. Καμίνης, είναι άλλης τάξεως παρανομία η χωρίς χαρτιά

είσοδος και παραμονή στην Ελλάδα, και άλλης τάξεως το έγκλημα της μαστροπείας, της λαθρεμπορίας, της διακίνησης ναρκωτικών. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «θα είμαστε αμείλικτοι. Οι εγκληματικές δραστηριότητες πρέπει να εξαρθρωθούν. Είναι αρμοδιότητα της ΕΛ.ΑΣ., αλλά και ο δήμος έχει ρόλο να παίξει» τόνισε. Επιπλέον, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Δικαίωμα στην πόλη» είναι υπέρμαχος της παρουσίας μεικτών κλιμακίων της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της παραχώρησης νέων αρμοδιοτήτων στη Δημοτική Αστυνομία σε θέματα δίωξης του παρεμπορίου, της ηχορύπανσης, της τήρησης των ορίων ταχύτητας στην πόλη κτλ. Οσο για το παρεμπόριο, ο κ. Καμίνης προτείνει μια διαφορετική αντιμετώπιση του προβλήματος με τη δημιουργία πολυεθνικών αγορών, όπου θα πωλούνται νόμιμα προϊόντα ή κατασκευασμένα από τους πωλητές τους, και θα ενταχθούν σε αυτές «νόμιμα πια εργαζόμενοι καθώςκαι πολλοί από τους μετανάστες που εμπλέκονται σήμερα στο παρεμπόριο.Και που,φυσικά,θα πληρώνουν τώρα φόρους».

πηγη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες