ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/10/10

Τέλος στο φορολογικό απόρρητο

Τέλος βάζει το υπουργείο Οικονομικών στο φορολογικό απόρρητο, αφού προηγηθεί η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Τα εισοδήματα των φορολογουμένων θα αναρτώνται στο διαδίκτυο.


Τέλος στο φορολογικό απόρρητοΣτη φόρα και μάλιστα διαδικτυακά, ετοιμάζεται να βγάλει το υπουργείο Οικονομικών τα δηλωθέντα εισοδήματα στην εφορία εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, όποιος είναι πιστοποιημένος χρήστης του taxisnet, θα μπορεί να μπαίνει σε ειδική e-λίστα και με το πάτημα ενός κουμπιού να βλέπει τι δήλωσε ο …γείτονας ή όποιος άλλος φορολογούμενος στην εφορία και τι φόρο πλήρωσε.

Με τον τρόπο αυτό και με το …κοινωνικό κουτσομπολιό του τύπου « δες ο χ δηλώνει στην εφορία 10.500 και έχει 2 βίλες και 5 αυτοκίνητα», στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν ότι θα αυξηθεί η κοινωνική πίεση δήλωσης των πραγματικών εισοδημάτων και θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που αναδεικνύουν την άλλη όψη του νομίσματος και υποστηρίζουν ότι η πρακτική αυτή συνιστά κατάφορη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων και κατάργηση του φορολογικού απορρήτου. Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλης πάντως, με δηλώσεις του στον ANT1, περιλαμβάνεται στους υπέρμαχους του μέτρου.

«Ο μάγκας με τα 5 πολυτελή αυτοκίνητα και τις βίλες θα πρέπει να έχει την αντίστοιχη φορολόγηση, δεν μπορεί να δηλώνει εισοδήματα που δεν δικαιολογούν τον τρόπο ζωής του» είπε, υποστηρίζοντας ότι η ενεργοποίηση του μέτρου θα ασκήσει κοινωνικές πιέσεις για τη δήλωση των πραγματικών εισοδημάτων.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες