12/10/10

Χοντρή γκάφα του ΠΑΣΟΚ!

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση έφεραν την κυβέρνηση οι δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τις δημόσιες παραδοχές του κ. Παπανδρέου ότι η Ελλάδα είναι διεφθαρμένη και για την αποκάλυψη ότι οι Ευρωπαίοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα και ότι αυτό έπρεπε να αντιμετωπισθεί τις προηγούμενες δεκαετίες. Τα λεγόμενα του Ευρωπαίου αξιωματούχου, σε συνδυασμό με το πολιτικό ατόπημα του υπουργού Οικονομικών να στοχοποιήσει, χωρίς καμία επιφύλαξη, τον Κώστα Καραμανλή ως τον πρωθυπουργό που χαρακτήριζε διεφθαρμένη τη χώρα, έθεσαν χθες την κυβερνητική πλευρά με την πλάτη στον τοίχο. Την κατάσταση ανέλαβε να "μαζέψει" ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, διασκεδάζοντας τις εντυπώσεις και καλύπτοντας όπως-όπως τον κ. Παπακωνσταντίνου. Σε καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε για το
θέμα ο κ. Πεταλωτής απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας στα σοβαρά θέματα που εγείρονται για την κυβέρνηση και εξαπέλυσε επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας.
Ειδικότερα, ερωτηθείς σχετικά ο κ. Πεταλωτής προσπάθησε να καλύψει τον υπουργό Οικονομικών υποστηρίζοντας ότι η ερώτηση που ετέθη από δημοσιογράφους για τις δηλώσεις Γιούνκερ "ήταν σε λάθος βάση". Ο κ. Πεταλωτής απέφυγε να απαντήσει γιατί ο υπουργός στοχοποίησε απροκάλυπτα τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ ερωτηθείς… "Ο κ. Παπακωνσταντίνου αφού δεν ήξερε, γιατί φωτογράφισε τον κ. Καραμανλή;" ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης υποστήριξε πως: "Ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε μια σοβαρότατη δουλειά στην Αμερική και αυτό που είπε, ήταν η εκτίμησή του, η οποία όμως, επαναλαμβάνω, ότι ήταν σε λάθος βάση η ερώτηση που του απευθύνθηκε και τα στοιχεία που του δόθηκαν προφανώς δεν ήταν τα σωστά".
Επίσης, έσπευσε να υπογραμμίσει πως "ουδέποτε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έκανε συζήτηση με τον κ. Γιούνκερ για διεφθαρμένη χώρα" και εκ νέου κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι εξαπάτησε τους Ευρωπαίους εταίρους με τα στατιστικά στοιχεία που έστελνε στις Βρυξέλλες!..
Πάντως, τόσο η πολιτική "γκάφα" Παπακωνσταντίνου, που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, όσο και γενικότερα οι δηλώσεις Γιούνκερ που πλήττουν την αξιοπιστία προσωπικά του πρωθυπουργού, προκάλεσαν πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπου αρκετοί βουλευτές δηλώνουν απογοητευμένοι με τους χειρισμούς της κυβέρνησης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες