6/10/10

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

Σε κάποιες μεγάλες κυριακάτικες εφημερίδες διάβασα ότι μεγάλες ανατροπές ήρθαν. Ανατροπή…. Λέξη περιεργή γι' αυτόν που την ξεστομίζει. Ας το πιάσουμε όμως από την αρχή. Κοιτώντας το καινούργιο ωρολόγιο πρόγραμμα του Λυκείου διαπιστώνουμε πολλές  <<χημείες>> μεταξύ υποχρεωτικών και προαιρετικών μαθημάτων. Στα Υποχρεωτικά λοιπόν μαθήματα και των τριών τάξεων το καλό μας υπουργείο έχει εντάξει πέρα από την προβλεπόμενη Ν.Ε. γλώσσα (μην το δένουμε και κόμπο) τα Αγγλικά και και την Γυμναστική!!!!!!!. Τα υπόλοιπα μαθήματα θεωρούνται επιλεγόμενα. Ο λόγος γίνεται  γιατί  ότι μαθαίνοντας Αγγλικά ανεβαίνει ο δείκτης νοημοσύνης  ενώ  με τα Αρχαία (Πλάτωνας , Ηροδοτος) τον δείκτη το πατάμε στον δρόμο!!!!!. Πετάμε μια γλώσσα 7.600.000 λέξεων την πετάμε στα σκουπίδια.
Διόλου παράξενο ότι κάποιες χώρες της Ευρώπης έχουν εντάξη στην αντίστοιχη δευτεροβάθμια εκπαιδευσή τους τα Αρχαία Ελληνικά, δεν μιλάμε για τα πανεπιστήμια,θεωρείται αυτονόητο. Εμείς πλέον  την εντάσσουμε σαν δεύτερης κατηγορίας γλώσσα. Οι ηλικίες που μαθαίναμε για τον μύθο του σπηλαίου και για τον επιτάφιο του Περικλή πλέον έχει περάσει στην Ιστορία και το ρόλο τους έχει πάρει ο Present Perfect  και ο Present Continuous. Η νεα τάξη πραγμάτων  έχει ως στόχο να κόψει το νήμα μεταξύ αρχαίας γνώσης- φιλοσοφίας και σύγχρονης παιδείας. Μήπως πρέπει  να σκεφτούμε για ποιο σκοπό γίνεται αυτό; Μήπως πρέπει να σκεφτούμε ότι θέλουν να καταστήσουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας  γαλήνια αρνακια χωρίς βούληση και σκέψη και κυρίως κρίση πάνω σε αυτά που κάνουνε…;
Δεν ξέρω αν το καταλάβατε αλλά έχουμε πόλεμο. Ένα πόλεμο διαφορετικό, που δεν το χρησιμοποιούν όπλα και χημικά αλλά πατώντας delete σε καίρια σημεία της ιστορίας αλλά πολλές φορές και σε ολόκληρη την ιστορία. Μια μικρή παράκληση……..ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!! Ανοίχτε τα μάτια των παιδιών σας οσο είναι δυνατόν και μην αφήνετε αυτό το κλίμα νεοραγιαδισμού να καταστήσει τα παιδιά μας άβουλα όντα του συστήματος.
Να ξέρετε κάτι …. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν , τους προδότες κανένας( από ένα φίλο blogger) και αυτοι  κάπου θα είναι υπόλογοι και ευελπιστούμε σύντομα στις κάλπες.

Υ.Γ. Από την ιστορία μαθαίνουμε πως τίποτα δεν γίνεται τυχαία αλλά όλα έχουν τις αιτίες τους.
                                                                                                                                                 ΠΟΛΥΒΙΟΣ

Πάνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες