ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/10/10

Δορυφορικοί κοριοί εντοπίζουν τροµοκράτες...ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ!

όλο το σχέδιο καταγραφης συνομιλιών
Οι βρετανικές µυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν και καταγράφουν µέσω δορυφόρων συζητήσεις υπόπτων για τροµοκρατία στα σύνορα Αφγανιστάν - Πακιστάν, εντοπίζουν τις θέσεις τους και κατόπιν ενηµερώνουν τη CΙΑ, η οποία πραγµατοποιεί «χειρουργικές» αεροπορικές επιθέσεις.  Καθώς η αύξηση του αριθµού των ξένων στρατευµάτων στο Αφγανιστάν δεν φαίνεται να αποδίδει, οι ειδικοί αναλυτές στρέφονται στις ολοένα και πιο συχνές επιδροµές αµερικανικών µη επανδρωµένων αεροσκαφών στα σύνορα µεταξύ Αφγανιστάν και Πακιστάν, οι οποίες όπως έγινε γνωστό χθες είναι «στοχευµένες» και µπορεί να αλλάξουν την πορεία του πολέµου. Το θιν τανκ Νew Αmerica Foundation υπολογίζει ότι τα τελευταία χρόνια έχουν πραγµατοποιηθεί στην ορεινή περιοχή του Νότιου και Βορείου Ουαζιριστάν που κατοικείται κυρίως από φυλές περισσότερες από 172 επιθέσεις µε µη επανδρωµένα αεροσκάφη.

Οπως αποκάλυψε χθες η βρετανική εφηµερίδα «Σάντεϊ Τάιµς», η υπηρεσία GCΗQ της
βρετανικής κατασκοπείας, που είναι υπεύθυνη για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και έχει έδρα το Τσέλτεναµ, ξεκίνησε τους τελευταίους µήνες να παρακολουθεί τηλεφωνικές συνδιαλέξεις µεταξύ υπόπτων σε στρατόπεδα εκπαίδευσης κοντά στα σύνορα Αφγανιστάν - Πακιστάν καθώς και ισλαµιστών από την Ευρώπη που βρίσκονταν εκεί.

Εντοπίστηκαν µάλιστα περίπου 20 Βρετανοί, η προέλευση των οποίων µάλιστα από συγκεκριµένες περιοχές της Βρετανίας εντοπίστηκε χάρη στην προφορά τους. Βάσει συµφωνίας που έχει η χώρα µε τις ΗΠΑ, η GCΗQ (αρχικά του Αρχηγείου για τις Επικοινωνίες) παρακολουθεί γουόκι-τόκι, ασυρµάτους, Βlackberrys, καθώς και δορυφορικά και κινητά τηλέφωνα στην περιοχή του Ουαζιριστάν προκειµένου να εντοπίσει πού κρύβονται διάφοροι ύποπτοι για τροµοκρατία.

Φωνητικά αποτυπώµατα

Σύµφωνα µε πηγές από την υπηρεσία, χρησιµοποιούνται ακόµα δορυφόροι καθώς και τεχνολογία GΡS προκειµένου να εντοπισθεί το γεωγραφικό µήκος, πλάτος και ύψος του σηµείου που βρίσκεται κάποιος ύποπτος που µιλά. Κατόπιν τα στοιχεία αποστέλλονται στη CΙΑ µε τα οποία στοχοποιούνται οι ύποπτοι και στη συνέχεια εκτοξεύονται οι πύραυλοι από τα µη επανδρωµένα αεροσκάφη. Οπως εξηγούν οι ειδικοί, σηµαντικό στοιχεία της επεξεργασίας αυτής είναι η ανάλυση των φωνητικών αποτυπωµάτων, µιας τεχνικής που µπορεί να εντοπίσει τη φωνή κάποιου που µιλά στο Αφγανιστάν ή το Πακιστάν συγκρίνοντάς την µε τράπεζα ήχων και φωνών στα κεντρικά γραφεία της GCΗQ στο Τσέλτεναµ. «Καταγράφεις µιας φωνή, την συγκρίνεις και εάν µπορέσεις να την ταυτίσεις έχεις ένα όνοµα», εξηγεί πηγή της υπηρεσίας. «Κατόπιν παίρνεις τα στοιχεία του τηλεφώνου του και µπορείς να βρεις ποιους έχει καλέσει τηλεφωνικά». Σε µια τέτοια επίθεση στις 8 Σεπτεµβρίου, τρία µη επανδρωµένα αεροσκάφη Ρredator έπληξαν µε πυραύλους Ηellfire κρυψώνα ένοπλων ισλαµιστών στο βόρειο Ουαζιριστάν.

Στόχος τους ήταν Ευρωπαίοι που παίρνουν µέρος στην τζιχάντ και, σύµφωνα µε πληροφορίες, οργάνωναν σειρά τροµοκρατικών επιθέσεων στη Βρετανία, τη Γαλλία και τη Γερµανία. Μεταξύ των νεκρών από τους πυραύλους ήταν και ένας Βρετανός ο οποίος ανήκε σε οµάδα που σκόπευε, σύµφωνα µε τις πληροφορίες των µυστικών υπηρεσιών, να επαναλάβει σε ευρωπαϊκό έδαφος την επίθεση που είχαν πραγµατοποιήσει 10 ένοπλοι σε µεγάλο ξενοδοχείο του Μουµπάι της Ινδίας τον Νοέµβριο του 2008, µε αποτέλεσµα να σκοτωθούν 174 άτοµα.

Ακόµα δεν έχει γνωστό πού ακριβώς θα γίνονταν οι επιθέσεις, οι ανησυχίες πάντως των Αρχών αυξήθηκαν µετά τον Ιούλιο, όταν οι Αµερικανοί συνέλαβαν στην Καµπούλ έναν Γερµανό ονόµατι Αχµεντ Σιντίκι, ο οποίος σύχναζε στο ίδιο τζαµί στο Αµβούργο µε τους αεροπειρατές της 11ης Σεπτεµβρίου. Εκείνος αποκάλυψε στους ανακριτές του «σενάρια επίθεσης στη Γερµανία και σε γειτονικές ευρωπαϊκές χώρες».
Πάντως, µετά την αποκάλυψη ότι η CΙΑ διατηρεί στο Αφγανιστάν «µυστικό στρατό» περίπου 3.000 ανδρών, κυρίως Αφγανών και Πακιστανών, χθες έγινε γνωστό ότι και η Βρετανία προτίθεται να στείλει ειδικές δυνάµεις στην περιοχή, ειδικευµένες στη συλλογή πληροφοριών αλλά και σε µυστικές επιχειρήσεις. Η ενίσχυση του αριθµού των στρατευµάτων που βρίσκονται στο Αφγανιστάν έχει οδηγήσει και στην αύξηση των απωλειών, γι' αυτό τόσο οι Αµερικανοί όσο και οι Βρετανοί προσανατολίζονται στη χρήση υψηλής τεχνολογίας ώστε οι επιθέσεις τους να είναι στοχευµένες και να περιορίσουν τη δράση της Αλ Κάιντα και των Ταλιµπάν.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες