ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/11/10

«Καταρρίψτε ένα Τουρκικό Α/Φ και μετά ζητήστε επίσημα συγνώμη ...»

«Άλλα κόλπα» άρχισαν από σήμερα οι Τούρκοι στο Αιγαίο. Δεν είναι απλώς το γεγονός ότι έστειλαν για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια φωτοαναγνωριστικά RF-4Ε στο Αιγαίο και για πρώτη φορά εδώ και χρόνια επάνω από ελληνικά νησιά, είναι το αντικειμενικό γεγονός αυτής της ενέργειας: Κατά τα ΝΑΤΟϊκά, αλλά και διεθνή δεδομένα αεροπορικής συμπεριφοράς, η παραβίαση Εθνικού Εναέριου Χώρου από συνδυασμό μαχητικών και αναγνωριστικών και μάλιστα με τον τρόπο που έγινε (τριπλή υπέρπτηση), συνιστά «επιθετική ενέργεια». Με κάθε δικαίωμα στον αμυνόμενο να απαντήσει…
Ακόμα και στην περίπτωση του Κώστα Ηλιάκη δεν είχαμε τόσο «τραβηγμένη» συμπεριφορά και ίσως να είναι η πρώτη φορά που έχουμε υπέρπτηση συνδυασμού μαχητικών και αναγνωριστικών επάνω από ελληνικά νησιά.
Στο ΓΕΑ δεν μπορούν να ερμηνεύσουν με τακτικά δεδομένα την κίνηση αυτή, παρά μόνο με πολιτικά: "Δε νομίζω ότι έχουν ανάγκη να ανιχνεύσουν την αμυνιτκή μας διάταξη στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Ακόμα και αν έχουν κάποια ... απορία, αρκούσε να στείλουν, όπως και κάνουν συνέχεια, UAV και να δουν αυτά που θέλουν. Ακόμα και τα RF-4 από τα τουρκικά χωρικά ύδατα θα έκαναν καλή δουλειά. Νομίζουμε ότι απλώς ήθελαν να δείξουν ότι "τέλος η εκεχειρία" που είχαμε μετά τον Ηλιάκη" σημείωνε ανώτερος επιχειρησιακός αξιωματικός του ΓΕΑ.
Και σχολιάζω:
• Στο ΓΕΑ δεν μπορούν να ερμηνεύσουν: Εάν δεν μπορούν τότε τι κάνουν εκεί? Τι κάνει το ΓΕΕΘΑ, ο ΥΠΕΘΑ και ο κάθε ένας που είναι εκεί για να προστατεύει τη χώρα και τους πολίτες της?
• Αρκούσε να στείλουν όπως κάνουν συνέχεια UAV και να δουν αυτά που θέλουν: Και γιατί δεν καρρίπτουμε τα UAVs? Ούτε αυτό δεν μπορούμε?
• Τέλος η εκεχειρία: Είμαστε σε πόλεμο και δεν το ξέρουμε? Απλά επειδή είχαν χεσμένη τη φωλιά τους έκαναν λίγο κράτει!
• Ανώτερος: Δυστυχία μας!
• Επιχειρησιακός: Δεν νομίζω...
• Αξιωματικός του ΓΕΑ: Αμφιβάλω...
• Με κάθε δικαίωμα στον αμυνόμενο να απαντήσει: Αρχιδιές!

Ημουν πρόσφατα στο Ισραήλ και ρώτησα πιλότο της IAF: «Τι θα κάνετε εάν Συριακό Α/Φ παραβίαζε το ΕΕΧ σας?» Με κοίταξε με το γνωστό βλέμμα (καλά ηλίθιος είσαι?) και μου απάντησε με δύο λέξεις: «Αναχαίτηση – Κατάρριψη». Και συνέχισε: «Καταρρίψτε ένα Τουρκικό Α/Φ και μετά ζητήστε επίσημα συγνώμη προσφέροντας 100.000 ευρώ στην οικογένεια του άτυχου πιλότου. Να δείτε ότι και το θέμα θα παραμείνει εκεί και για κάποιο χρονικό διάστημα θα σταματήσουν να σας προκαλούν.» Μήπως έχει δίκιο? 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες