ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

9/11/10

Έλλειμα, χρέος και νέο πακέτο μέτρων "τσεκάρει" η τρόικα πριν την τρίτη δόση

Το νέο πακέτο μέτρων σε συνδυασμό με την πορεία των κρατικών εσόδων αλλά και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων συνιστούν τα σημεία όπου θα εστιάσει την προσοχή της η τρόικα λίγο πριν δώσει το ok  για την εκταμίευση της τρίτης δόσης του δανείου των 9 δισ. ευρώ.

Τα νέα μέτρα που θα ενταχθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί αρχές Δεκεμβρίου στη Βουλή έρχονται ως αποτέλεσμα της  αναθεώρησης του  περσινού ελλείμματος στα επίπεδα του 15,4% - 15,5%. Γεγονός,  που φέρνει νέα ανοδική αναθεώρηση και στο έλλειμμα του 2010 το οποίο εκτοξεύεται στο 8,6% έναντι αρχικού στόχου 8,1% που προέβλεπε το Μνημόνιο.

Ανοδικά θα κινηθεί και το δημόσιο χρέος το οποίο εξακοντίζεται στο 125-127% έναντι 115% που προέβλεπε  το κείμενο του προσχεδίου.

Στα δύο αυτά μεγέθη στάθηκε ιδιαίτερα και το κλιμάκιο της  Fitch που
επισκέφθηκε χθες το Γενικό Λογιστήριο για να συλλέξει στοιχεία στο πλαίσιο σύνταξης της καθιερωμένης έκθεσης για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Σε ότι αφορά τον έτερο διεθνή οίκο αξιολόγησης, τη Moody’s στελέχη της οποίας προγραμμάτιζαν να έρθουν για τον ίδιο λόγο στην Αθήνα, ανέβαλαν το ταξίδι τους για τα τέλη του μήνα.

Το κλιμάκιο της τρόικας θα αφιχθεί στις 15 Νοεμβρίου στην Αθήνα τρεις ημέρες πριν από την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού στη Βουλή.
Εκτός από τα μεγέθη του τρέχοντος και του νέου προϋπολογισμού, θα ελέγξει και την πορεία των διαρθρωτικών αλλαγών (π.χ. άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων). Στη συνέχεια, θα συντάξει αναφορά, που θα σταλεί σε Ουάσιγκτον (ΔΝΤ), Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Φρανκφούρτη (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), προκειμένου να εκταμιευθεί στο τέλος Δεκεμβρίου η τρίτη δόση, ύψους 9 δις. ευρώ, του δανείου. 
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες