ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/12/10

«Οι αγορές υποτιμούν δυνατότητες Ισπανίας και Πορτογαλίας» λέει ο Όλι Ρεν

Οι χρηματοπιστωτικές αγορές υποτιμούν τις πραγματικές δυνατότητες της Πορτογαλίας και Ισπανίας να αντιμετωπίσουν το δημόσιο χρέος τους και να ενισχύσουν την οικονομική τους ανάπτυξη, δήλωσαν κορυφαίοι οικονομικοί εκπρόσωποι της Ε.Ε. την Πέμπτη σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.
Ο επίτροπος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της Ε.Ε., Όλι Ρεν, δήλωσε επίσης στην φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat πως η Ένωση έχει τα μέσα να ελέγξει την κρίση του χρέους, η οποία μέχρι σήμερα ώθησε τις Ελλάδα και Πορτογαλία να επιζητήσουν τη διάσωσή του με πακέτα βοήθειας πολλών δισ. ευρώ.
Μετά τη διάσωση της Ιρλανδίας με 85 δισ. ευρώ, οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους σε Ισπανία και Πορτογαλία τις οποίες θεωρούν ως τον αμέσως επόμενο αδύναμο κρίκο της ευρωπαϊκής αλυσίδας λόγω του αυξανόμενου δημόσιου χρέους τους και των αδύναμων προοπτικών ανάπτυξης που εμφανίζουν.
"Υπό το φως των γεγονότων, η ικανότητα της Ισπανίας και Πορτογαλίας να φροντίσουν το χρέος και να τονώσουν την οικονομία τους είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που υποθέτουν οι αγορές σήμερα" δήλωσε ο Ρεν. Ακόμη ο Ρεν τόνισε πως οποιαδήποτε συζήτηση για διάλυση της Ευρωζώνης ή έξοδο από το ευρώ ορισμένων χωρών δεν έχει απολύτως κανένα νόημα ή λογική στη τρέχουσα συζήτηση για τη λήψη των αποφάσεων.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες