ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/12/10

Ψάχνουν το γιατρικό

Καθοριστική αναμένεται η σημερινή συνάντηση των φαρμακοποιών με τη κυβέρνηση, η έκβαση της οποία θα κρίνει εάν οι φαρμακοποιοί θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση τα προεδρεία των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά τη Δευτέρα.
Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους, ενώ στη συνέλευση εμφανίστηκαν δεκτικοί στη λειτουργία του 20% των φαρμακείων το Σάββατο.
O υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι τελικά θα υπάρξει συμφωνία και θα αποφευχθούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.
Ο κ. Λοβέρδος σημείωσε ότι οι διαφωνίες στο θέμα του ποσοστού κέρδους δεν είναι αξεπέραστες, επέμεινε στο ζήτημα της αλλαγής ωραρίου, ενώ εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός στο ζήτημα της κληρονομικότητας.
Πάντως, προειδοποίησε ότι αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, υπάρχει και το υπουργείο Οικονομικών. "Αν κάποιοι απ΄ αυτούς επιμείνουν σε αυτά που θέλουν να κάνουν, υπάρχει και το υπουργείο Οικονομικών που απελευθερώνει 100 επαγγέλματα", είπε χαρακτηριστικά.
Σε περίπτωση που η συνάντηση καταλήξει σε αδιέξοδο, οι φαρμακοποιοί έχουν προειδοποιήσει πως θα προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των οποίων τα διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία δε θα εκτελούν συνταγές ασφαλιστικών ταμείων.
Κληρονομική μεταβίβαση
Ήδη χθες οι φαρμακοποιοί κατάφεραν να επαναφέρουν την κληρονομιά άδειας των φαρμακείων στο τραπέζι, με το υπουργείο Υγείας να ετοιμάζεται να υποχωρήσει από την αρχική του θέση.
Αρχικά η κυβέρνηση είχε θέσει στο τραπέζι το ζήτημα της κληροδότησης της άδειας του φαρμακείου σε συγγενικά πρόσωπα του ιδιοκτήτη, αλλά οι φαρμακοποιοί δεν το δέχθηκαν. Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέλευσης και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθηνών Κ.Λουράντος, το ζήτημα δεν τίθεται πλέον.
Το υπουργείο Υγείας αναμένει πρόταση από τους φαρμακοποιούς στην κατεύθυνση της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.
Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί αποδέχονται την παροχή εκπτώσεων σε ασφαλιστικά ταμεία (και μείωση του περιθωρίου κέρδους τους), με τη προϋπόθεση οι οργανισμοί να είναι συνεπείς στην εξόφληση των οφειλών τους.
Μεταξύ άλλων, οι φαρμακοποιοί συμφωνούν, αλλά υπό προϋποθέσεις, στην  αύξηση του αριθμού των αδειών σε κάποιους νέους «καλλικρατικούς» δήμους.
 πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες