ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

29/12/10

H Ρωσία ενέκρινε την "Κυκλική Οδό" - Ενώνεται οδικώς η Ελλάδα με τον Εύξεινο Πόντο

Ένα έργο μεγάλης στρατηγικής σημασίας που θα συνδέει οδικώς την Ελλάδα με την Ρωσία, αλλά και με όλες τις χώρες του δακτυλίου του Ευξείνου Πόντου (Μαύρη Θάλασσα), εγκρίθηκε και από ρωσική πλευράς, με την επικύρωση του σχετικού ομοσπονδιακού νόμου και την υπογραφή του από τον πρόεδρο, Dmitry Medvedev, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του Κρεμλίνου. Ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε στις 8 Δεκεμβρίου από τη ρωσική Δούμα και επικυρώθηκε στις 15 του μήνα από το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή).

Όπως αναφέρεται στο συνοδευτικό σημείωμα, «η δημιουργία της οδού θα επιτρέψει να κατασκευαστούν σύγχρονες οδικές υποδομές στην περιφέρεια της Μαύρης Θάλασσας και να ενεργοποιηθούν οι εμπορικές-οικονομικές και τουριστικές σχέσεις, γεγονός που θα διευκολύνει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, όχι μόνο της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, αλλά και ολόκληρης της ευρωπαϊκής ηπείρου».

Το μνημόνιο για την κατασκευή της Κυκλικής Οδού, γύρω από τον Εύξεινο, υπεγράφη από τις κυβερνήσεις του Οργανισμού για τη Συνεργασία Ευξείνου Πόντου τον Απρίλιο του 2007 στο Βελιγράδι και ο αυτοκινητόδρομος υψηλών ταχυτήτων αναμένεται να έχει μήκος 7.140 χλμ. και να περνά από την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη, το Εντιρνέ, την Κωνσταντινούπολη και τη Σαμψούντα (Τουρκία), το Βατούμ και το Πότι (Γεωργία), το Νοβοροσίσκ, το Ροστόφ στον Δον και το Ταγκανρόγκ (Ρωσία), τη Μαριούπολη, τη Μελιτούπολη και την Οδησσό (Ουκρανία), το Κισινάου (Μολδαβία), το Βουκουρέστι, το Χάσκοβο (Βουλγαρία).
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες