ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

28/12/10

Ψάχνουν σχέσεις Ελλήνων – Ιταλών τρομοκρατών

Πιθανές διασυνδέσεις Ελλήνων και Ιταλών τρομοκρατών αναζητά η ιταλική δικαιοσύνη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπέβαλλε επίσημο άιτημα δικαστικής συνδρομής προς τις ελληνικές δικαστικές αρχές ζητώντας στοιχεία για τα τρομο-πακέτα στις πρεσβείες της Χιλής και της Ελβετίας στη Ρώμη που προκάλεσαν τον τραυματισμό 2 ατόμων. Την ευθύνη για την αποστολή των συγκεκριμένων παγιδευμένων πακέτων ανέλαβε η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία, Επαναστατικός Πυρήνας Λάμπρος Φούντας» (ο αναρχικός Λάμπρος Φούντας σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομκούς στη Δάφνη).
Για το λόγο αυτό οι Ιταλοί ανακριτές ζήτησαν στοιχεία από τη
δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για την υπόθεση αυτή. Εξάλλου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υπήρξε για τα θέματα τρομοκρατίας συνάντηση στη Χάγη, μεταξύ Ιταλού Εισαγγελέα και του ‘Ελληνα Εφέτη ειδικού ανακριτή Κωνσταντίνου Μπαλτά. Η συνάντηση αυτή είχει πραγματοποιηθεί μετά από την έκρηξη σε αεροδρόμιο της Ρώμης πακέτου που έφερε την υπογραφή της ίδιας οργάνωσης με αναφορές στον Έλληνα αναρχικό Λάμπρο Φούντα.
Ενδεικτικό είναι η αναφορά της ιταλικής εφημερίδας Κοριριέρε ντε λα Σέρρε ότι «υπάρχει μία λειτουργική και ιδεολογική σχέση που ενώνει Ιταλούς, Έλληνες και Ελβετούς αναρχικούς».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατοχή νεαρών συλληφθέντων για «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» βρέθηκαν εισιτήρα τρένων από την Ιταλία
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες