ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

23/7/10

Τρέμουν την αποχή στο ΠΑΣΟΚ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΚΟΥ

Τρέμουν στο ΠΑΣΟΚ μήπως μεταφραστεί με αποχή από την κάλπη των δημοτικών εκλογών του Νοεμβρίου η οργή και η αγανάκτηση των ψηφοφόρων τους για τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Στην Ιπποκράτους φοβούνται βάσιμα ότι θα επαναληφθεί, αυτή τη φορά σε βάρος τους, το πάθημα της Ν.Δ. στις διπλές εκλογές (ευρωεκλογές – βουλευτικές) του 2009, οπότε σημαντική μερίδα του εκλογικού σώματος της κεντροδεξιάς απείχε από τη διαδικασία, γι’ αυτό και επαναφέρουν το θέμα της υποχρεωτικής ψήφου.
Πράγματι, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία όχι μόνο υπενθυμίζει ότι η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική, αλλά απειλεί με την επιβολή κυρώσεων όσους πολίτες δεν προσέλθουν στο εκλογικό τμήμα στους καταλόγους του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Σε μια προσπάθεια μάλιστα τρομοκράτησης των ψηφοφόρων γίνεται σ’ αυτή συγκεκριμένη αναφορά σε νόμους (ν. 3852/2010) και Προεδρικά Διατάγματα (ΠΔ 96/2007) που προβλέπουν σειρά πειθαρχικών ποινών σε όσους αδικαιολόγητα δεν ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν.
Σύμφωνα με τους παραπάνω νόμους και Π.Δ. όποιος αναίτια δεν προσέλθει στο ραντεβού του με την κάλπη κινδυνεύει να τιμωρηθεί με φυλάκιση από έναν μήνα μέχρι ένα έτος. Παράλληλα, αν το συγκεκριμένο πρόσωπο κατέχει δημόσιο αξίωμα ή υπηρετεί στο δημόσιο, μπορεί να στερηθεί της θέσης του από ένα μέχρι τρία χρόνια κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 63 του Ποινικού Κώδικα.
Η υπενθύμιση των κυρώσεων που δύναται να υποστεί κάποιος λόγω της άρνησής του να ψηφίσει μόνο τυχαία δεν είναι και συνδέεται άμεσα με την απογοήτευση των λαϊκών μαζών που υποστήριξαν την άνοδο του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, από την πολιτική λεηλασίας των εισοδημάτων τους και της συρρίκνωσης των εργασιακών – ασφαλιστικών κεκτημένων τους που αυτό ακολουθεί.
Πρόκειται κυρίως για εργαζόμενους στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα και ιδιωτικούς υπαλλήλους που αποτελούν την παραδοσιακή πελατεία του κυβερνώντος κόμματος, αλλά τώρα είναι οι πρώτοι που δέχθηκαν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
Πολλοί δε απ’ αυτούς δεν το κρύβουν ότι θα επιλέξουν να στείλουν μήνυμα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση με την αποχή τους από την εκλογική διαδικασία, κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει σε καθίζηση των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ.
Ετσι στην Ιπποκράτους πριν «πεινάσουν μαγειρεύουν», γι’ αυτό και το υπουργείο Εσωτερικών έσπευσε να «ξεθάψει» διατάξεις που ναι μεν δεν είχαν καταργηθεί, αλλά βρίσκονταν εδώ και χρόνια «εν υπνώσει», τόσο μάλιστα ώστε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών να νομίζει ότι «δεν έγινε και τίποτε» αν αποφύγει να ψηφίσει.
Εκείνοι, πάντως, που δεν κινδυνεύουν ό,τι κι αν γίνει είναι οι εκλογείς που μένουν στο εξωτερικό, όσοι είναι άνω των 70 ετών ή οι εκλογείς που την ημέρα της ψηφοφορίας βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 χλμ. από το οικείο εκλογικό τμήμα. Οι τελευταίοι πρέπει όμως απαραίτητα να προμηθευτούν σχετική βεβαίωση από τον Δήμο ή την Κοινότητα που βρίσκονται την ημέρα της ψηφοφορίας.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι φοβικοί τύραννοι δεν είναι παντοδύναμοι, αφού ηττήθηκαν σε Βιετνάμ και Αφγανιστάν ενώ αλληλομισιούνται επίσης. Ούτε τον ήλιο, τα ηφαίστεια ή τις βαρυχειμωνιές μπορούν να ελέγξουν, κι ας περιαυτολογούν...
Πετρέλαιο-βενζίνη αυξήθηκαν 50% μέσα σε ένα χρόνο... ΤΙ θα τρώμε από την πετρελαιοεξαρτημένη γεωργία, μόλις φτάσουν τα 3-4 ευρώ το λίτρο;
Έκθεση των δολαριανών στρατηγών (Γκάρντιαν, 11-4-2010*) ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ότι με 30 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ετήσια κατανάλωση για 7 δισεκατομμύρια καταναλωτές, όχι μόνο δεν πρόκειται να αντληθούν ούτε τα μισά από τα υπάρχοντα κοιτάσματα (αφού όσο λιγοστεύει το πετρέλαιο ΑΚΡΙΒΑΙΝΕΙ και γίνεται ΑΣΥΜΦΟΡΗ η άντλησή του σε ολοένα ΑΣΤΑΘΕΣΤΕΡΕΣ συνθήκες - το ίδιο και οι ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ-ΑΣΥΜΦΟΡΕΣ ψευτοεναλλακτικές ΣΥΣΚΕΥΕΣ, που φτιάχνονται με σπατάλη καυσίμων-μετάλλων...), αλλά το 2012 ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ αποθέματα καυσίμων και θα αρχίσει παγκόσμιο χάος (μιας και οι εγωμανείς δε νοιάζονται για αποκέντρωση σε ΑΥΤΑΡΚΗ χωριά).
Αφού επί αιώνες λύσσαξαν οι πολεμοκάπηλοι για υπερπληθυσμό αναλώσιμων μισθοφόρων-καταναλωτών, τώρα νομίζουν οι ματαιόδοξοι ότι με φοροεξόντωση, αντί για ειρηνικό έλεγχο των γεννήσεων, θα μας αραιώσουν για να απομείνουν με τα τελευταία βαρέλια πετρελαίου. Αλλά λογαριάζουν χωρίς την ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ να ελέγξουν π.χ. τον ήλιο, τα ηφαίστεια, ενώ ούτε να ετοιμάσουν την τροφή τους μόνοι τους δεν μπορούν...
ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ για να συνεχίσουμε μετά την ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των εγωμανών!
http://www.youtube.com/watch?v=EGYDNM0M4XE

*http://www.guardian.co.uk/business/2010/apr/11/peak-oil-production-supply

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες