ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

3/11/10

Νίκες και ήττες των ομογενών υποψηφίων στις αμερικανικές εκλογές

Ο Αλέξης Γιαννούλιας ηττήθηκε στις χθεσινές εκλογές. Ο 34χρονος Ελληνοαμερικανός πολιτικός, ο οποίος διεκδικούσεστην πολιτεία του Ιλινόι, τη θέση που κατείχε στη Γερουσία ο Μπαράκ Ομπάμα, έχασε από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Μαρκ Κιρκ, με διαφορά μόνο 2%.
Μεγαλύτερη ήταν η ήττα στην Φλόριντα του, κυπριακής καταγωγής, Τσάρλι Κριστ, ο οποίος ως ανεξάρτητος διεκδικούσε θέση στη Γερουσία. Πριν τέσσερα χρόνια, ο κ. Κριστ είχε εκλεγεί κυβερνήτης της πολιτείας του με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα.
Στις χθεσινές εκλογές διεκδίκησαν θέσεις στην ομοσπονδιακή Βουλή, δέκα Ελληνοαμερικανοί. Την επανεκλογή τους εξασφάλισαν οι: Τζον Σαρμπάνης (Δημοκρατικός, Μέριλαντ) και Γκας Μπιλιράκης (Ρεπουμπλικανός, Φλόριντα), καθώς και η Νίκη Τσόγκα (Δημοκρατική, Μασαχουσέτη), σύζυγός του αείμνηστου γερουσιαστή Πολ Τσόγκα. Επίσης, στη Νεβάδα εκλέγεται η
Σέλι Μπέρκλεϊ (Δημοκρατική), ενώ στην ίδια πολιτεία φαίνεται να αποτυγχάνει η Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική).
Δεν επανεκλέγονται οι: Σούζα Κοσμά (Δημοκρατική, Φλόριντα) και ο Ζακ Σπέις (Δημοκρατικός, Οχάιο). Οι υπόλοιποι που έθεσαν υποψηφιότητα δεν τα κατάφεραν να εκλεγούν όπως η Ντίνα Τάιτους (Δημοκρατική, Νεβάδα) και ο Ντιν Σκόντρας (Ρεπουμπλικανός, Μέιν).
Στην ομοσπονδιακή Βουλή επανεξελέγη η Δημοκρατική Κάρολι Μαλόνι (δεν είναι ελληνικής καταγωγής), η οποία είναι η πρόεδρος του «Ελληνικού Συνδέσμου» στο Κογκρέσο και θέτει υποψηφιότητα στην Αστόρια, όπου ζουν δεκάδες χιλιάδες ομογενείς.
Στη Νέα Υόρκη, ο ομογενής Ρεπουμπλικανός, Χάρι Ουίλσον, έχασε στην αναμέτρηση για τη θέση του οικονομικού ελεγκτή της πολιτείας.
Στην πολιτειακή Γερουσία της Νέας Υόρκης επανεκλέχθηκε ο Ρεπουμπλικανός Ντιν Σκέλος, από περιοχή του Λογνκ Άιλαντ.
Ο Δημοκρατικός Μιχάλης Γιάνναρης, μετά από δεκάχρονη υπηρεσία στην πολιτειακή Βουλή, εξελέγη στην πολιτειακή Γερουσία, εκπροσωπώντας την περιοχή της Αστόριας.
Τη θέση του κ. Γιάνναρη στην πολιτειακή Βουλή καταλαμβάνει η 32χρονη Ελληνοαμερικανίδα Αραβέλλα Σιμωτά, η οποία είναι η πρώτη γυναίκα ελληνικής καταγωγής που εκλέγεται στην πολιτειακή Βουλή της Νέας Υόρκης.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες