ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

11/1/11

Ελλείψεις με στόχο το κέρδος



Οξύνεται το πρόβλημα της έλλειψης βασικών φαρμάκων. Την πολιτική των εταιριών καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί. Οι εξαγωγές και το παιχνίδι με τις τιμές. Δείτε ποια φάρμακα απουσιάζουν από τα ράφια
Ελλείψεις σε φάρμακα έφερε ο καινούργιος χρόνος, με τους φαρμακοποιούς να εκφράζουν την ανησυχία τους.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", οι ελλείψεις είναι σημαντικές και αφορούν ειδικά στα βασικά φάρμακα, από ασπιρίνες, μέχρι και viagra, ενώ οι φαρμακοποιοί αδυνατούν να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό και διώχνουν τον κόσμο.
Μεταξύ των φαρμάκων που λείπουν, συγκαταλέγονται το madopar για τη νόσο του Πάρκινσον, το ψυχοφάρμακο sereqouel, το καρδιολογικό imdur, το νευρολογικό azathoprin, ενώ σε έλλειψη βρίσκονται και τα σπρέι για αναπνευστικά προβλήματα, τα αντικαταθλιπτικά bespar, το καρδιολογικό dilatrent και οι ινσουλίνες. Από τα ράφια όμως απουσιάζουν μέχρι και τα απλά μπουκάλια οινόπνευμα.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τους φαρμακευτικούς συλλόγους, ελλείψεις παρουσιάζονται κυρίως σε φάρμακα των οποίων η τιμή μειώθηκε πρόσφατα, ενώ το ότι στερεύει η αγορά από φάρμακα, οφείλεται κυρίως στην προτίμηση των φαρμακευτικών εταιριών να εξάγουν τα φτηνά φάρμακα, προκειμένου να κερδίζουν περισσότερα.
Πολλοί φαρμακοποιοί υποστηρίζουν ότι με τη μείωση ορισμένων φαρμάκων, οι εταιρίες μείωσαν τα κέρδη τους και θεώρησαν πιο επικερδή την εξαγωγή τους στο εξωτερικό.
Από την άλλη όμως, ελλείψεις παρουσιάζονται και σε φάρμακα των οποίων η εξαγωγή απαγορεύεται διά ροπάλου, όπως το madopar.
Οι φαρμακοποιοί εικάζουν ότι σε αυτή την περίπτωση, οι ιδιοκτήτες φαρμακαποθηκών αρνούνται να τροφοδοτήσουν την αγορά, κρατώντας τα εν λόγω φάρμακα στις αποθήκες τους, καθώς επιθυμούν να πιέσουν για αυξήσεις τιμών.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες