11/1/11

Νέος γύρος ταλαιπωρίαςΝέες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιήσουν από σήμερα Τρίτη μέχρι και την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Δεν θα γίνεται έλεγχος στα εισιτήρια στον ΗΣΑΠ. Διαβάστε αναλυτικά το απεργιακό πρόγραμμα
Σε συνέχιση των δυναμικών κινητοποιήσεων τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ νέος γύρος ταλαιπωρίας περιμένει το επιβατικό κοινό που χρησιμοποιεί τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς  αντιδρούν στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ και την απώλεια δεκάδων εργασίας, στα πλαίσια της οικονομικής εξυγίανσης του οργανισμού.
Μετά τις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων των Εργαζομένων το απόγευμα της Δευτέρας, προκειμένου να συζητήσουν την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεών τους, κατέληξαν στα εξής:
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα και τα τρόλεϊ από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.
Χειρόφρενο θα τραβήξει από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα και ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν 24ωρη απεργία την Τετάρτη και νέα στάση εργασίας 12 με 4 το απόγευμα την Πέμπτη.
Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ακόμη ότι θα απέχουν σήμερα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί από την έκδοση και τον έλεγχο των εισιτηρίων.
Κανονικά θα κινηθεί σήμερα το Μετρό σήμερα, ενώ αναμένεται απόφαση για την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Πάντως, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, ΣΕΛΜΑ, πραγματοποίησαν Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο εξής σε στάσεις εργασίας και εξήγγειλαν 24ωρη απεργία για την Πέμπτη, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.
Για την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες