19/1/11

Τι πρέπει να ξέρετε για τις αποδείξεις


Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η αποστολή- από το υπουργείο Οικονομικών- των φακέλων με τα έντυπα της φορολογικής δήλωσης και το φυλλάδιο για τη συμπλήρωσή της.
Να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι με ετήσιο εισόδημα άνω των 6.000 ευρώ για να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο ποσό των 12.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις. Ο φορολογούμενος θα πρέπει να παραδίδει τις αποδείξεις σε κλειστό φάκελο, με αναγραφή του συνολικού αριθμού των αποδείξεων και της συνολικής αξίας τους.
Τι πρέπει να ξέρετε για τις αποδείξεις

Αφορολόγητο: Πόσες αποδείξεις πρέπει να έχετε βάσει του εισοδήματός σας
Σύμφωνα με τις οδηγίες που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών, σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων, οι αποδείξεις θα κρατούνται σε φάκελο από τον φορολογούμενο και θα παραδίδονται στην εφορία εφόσον ζητηθούν σε περίπτωση ελέγχου.
Στις αποδείξεις θα μπουν όλα τα ποσά δαπανών που έγιναν στην Ελλάδα με ανώτατο ατομικό όριο τις 15.000 ευρώ και οικογενειακό όριο τις 30.000 ευρώ.
Στις δαπάνες των αποδείξεων πέρα από τα όσα είχαν γίνει γνωστά περιλαμβάνονται και τα παρακάτω:
Υπενθυμίζεται ότι δεν λαμβάνονται υπόψιν:

α) Τα εισιτήρια
β) Οι λογαριασμοί (νερό, τηλεπικοινωνίες, ΔΕΗ)
γ) Οι δαπάνες τεκμηρίων, όπως : Αγορά αυτοκινήτων, μοτοσικλετών κλπ, αγορές αγαθών αξίας άνω των 10.000 ευρώ, αποπληρωμή δανείων, δίδακτρα ιδιωτικών σχολείων, φροντιστήρια, οι δωρεές χρηματικών ποσών και οι δαπάνες σε τόκους στεγαστικών δανείων
  ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες