ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

4/1/11

Προσλήψεις: το μαρτύριο της σταγόνας

Αυτό είναι το νέο πλαίσιο που καθορίζει κατεπείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών, όπου ο Γιάννης Ραγκούσης καλεί όλους τους φορείς να αποστείλουν τα απολύτως απαραίτητα αιτήματά τους σε προσλήψεις μέχρι 14 Ιανουαρίου (μέσα σε 11 ημέρες), προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι θα είναι ψαλιδισμένα κατά 15%.
8.000 αν...
Ετσι, οι προσλήψεις σε μόνιμο προσωπικό ορίζονται περίπου στις 8.000 αν υπολογίσει κάποιος ότι οι αποχωρήσεις μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, είναι 40.000 υπάλληλοι και περίπου 55.000 συμβασιούχοι.
Την ίδια στιγμή όμως ισχύει επιπροσθέτως και ο περιορισμός της τρόικας όπου στις προσλήψεις και στην εφαρμογή του ενός προς πέντε συνυπολογίζονται και οι μετατάξεις του προσωπικού που θα πραγματοποιηθούν, γεγονός που ρίχνει προς τα κάτω ακόμα περισσότερο τον αριθμό των υπαλλήλων που θα προσληφθούν στο Δημόσιο τον καινούργιο χρόνο.
45% σε δύο χρόνια
Η μείωση στις προσλήψεις για το 2011 έχει οριστεί από το υπουργείο Εσωτερικών ότι θα είναι της τάξης του 15% σε σχέση με το 2010, ενώ και το 2010 ήταν μειωμένο σε σχέση με το 2009 κατά 30%. Οι αριθμοί αυτοί αναδεικνύουν τη μεγάλη ανατροπή στις προσλήψεις στο Δημόσιο, όπου μέσα σε δύο χρόνια (2009-2010) χάθηκε το 45% των θέσεων που προκηρύσσονταν για κάλυψη, που σημαίνει ότι περίπου ένας στους δύο που θα είχε την ευκαιρία δυνητικά να προσληφθεί σε υπουργείο, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ ή ΝΠΔΔ δεν την έχει πλέον.
Πάντως, σε κατεπείγουσα εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών καλούνται όλοι οι φορείς του Δημοσίου να αποστείλουν τα αιτήματά τους σε προσλήψεις μέχρι τις 14 Ιανουαρίου με την αυστηρή σύσταση να περιοριστούν στις ανάγκες που θεωρούν απολύτως απαραίτητες.
Τα αιτήματα όλων των φορέων θα αποσταλούν επίσης και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να χορηγηθεί βεβαίωση ύπαρξης των απαιτούμενων πιστώσεων με προθεσμία την ίδια ημερομηνία, δηλαδή τη 14η Ιανουαρίου.
Ως 10 Γενάρη
Ειδικά για τα αιτήματα σε προσλήψεις συμβασιούχων οι φορείς θα πρέπει να αποστείλουν τους καταλόγους έως τις 10 Ιανουαρίου και στο ΑΣΕΠ για να λάβουν τη σχετική βεβαίωση ότι πρόκειται για συμβάσεις μίσθωσης έργου και ότι οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των οργανισμών.
Τα αιτήματα θα πρέπει να συνοδεύονται και από στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ο ακριβής αριθμός των αποχωρήσεων του προσωπικού κατά τον χρόνο που πέρασε, όπως και για εκκρεμότητες διορισμών και προσλήψεων τακτικού προσωπικού ανά κατηγορία, κλάδο και ειδικότητα με βάση αποτελέσματα που έχουν εκδοθεί από το ΑΣΕΠ μέχρι 31-12-2010.
Τα αιτήματα για κάθε υπουργείο ξεχωριστά θα υποβάλει ο αρμόδιος υπουργός και θα περιλαμβάνονται οι ανάγκες του υπουργείου, αλλά και των φορέων που εποπτεύονται από αυτό. Τα αιτήματα για προσλήψεις που θα φτάσουν στο υπουργείο Εσωτερικών μετά τις 14 Ιανουαρίου δεν θα περιληφθούν στον ενιαίο προγραμματισμό του 2011 με εξαίρεση προσλήψεις προσωπικού για απρόβλεπτες ανάγκες, π.χ. φυσικές καταστροφές.
Οι συμβασιούχοι
Οι συμβασιούχοι δεν θα καλύπτουν θέσεις διοικητικές ή γραμματειακής υποστήριξης στο Δημόσιο εκτός από τους ΟΤΑ, ενώ τα αιτήματα γι' αυτές τις ειδικότητες θα πρέπει πάντα να συνοδεύονται και από εκθέσεις αναγκαιότητας. Ο περιορισμός «μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις» θα ισχύσει και για το προσωπικό της Εκκλησίας (υπουργείο Παιδείας-Θρησκευμάτων) και για τους ένστολους (υπουργείο Εθνικής Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη). *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες