ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/1/11

Καταλήψεις σε τράπεζες




Συγκεντρώσεις έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος και υποκαταστήματα τραπεζών πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τον ρόλο του τραπεζικού συστήματος στην οικονομική κρίση. Ζητά διαγραφή χρεών για τα ασθενέστερα στρώματα
Διαγραφή των χρεών των ανέργων και των φτωχών και επιστροφή των κατοικιών που κατασχέθηκαν ζητά το ΠΑΜΕ, το οποίο πραγματοποιεί κινητοποιήσεις σε υποκαταστήματα τραπεζών σε όλη τη χώρα.

Περίπου 200 μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις και καταλήψεις πραγματοποιούνται έξω από υποκαταστήματα τραπεζών.
Συμβολική εκδήλωση έξω από την Τράπεζα της Ελλάδος πραγματοποιούν μέλη του ΠΑΜΕ, καταγγέλλοντας τη συγκέντρωση των χρημάτων στις τράπεζες σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Ναύπλιο, Τρίπολη, Άρτα, Κόρινθο, Καλαμάτα, Κεφαλλονιά, Λάρισα, Ζάκυνθο, Πύργο, Κέρκυρα, Πάτρα, Σπάρτη και Γιάννενα.
Το ΠΑΜΕ ζητά:
*Να διαγραφούν τώρα τα χρέη ανέργων, αυτοαπασχολούμενων που έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους, καθώς και των φτωχομεσαίων αγροτών. Να απαγορευτεί στις τράπεζες να χρησιμοποιούν τις διάφορες εισπρακτικές εταιρείες τους για τον εκφοβισμό των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
*Να δοθούν οι κατοικίες που έχουν κατασχεθεί σε ανέργους ή νέα ζευγάρια που δεν έχουν δουλειά. Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων με επιτόκιο 1% για χαμηλόμισθους, φτωχούς αγρότες, χαμηλοσυνταξιούχους, με ευθύνη του κράτους.
*Απαγόρευση διά νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης, με σημερινή αντικειμενική αξία 300.000 ευρώ και μέχρι 150 τμ για τη λαϊκή τετραμελή οικογένεια.
*Κατάργηση του ανατοκισμού για όλα τα δάνεια.
*Απαγόρευση απόκλισης μεταξύ επιτοκίου καταθέσεων και χορηγήσεων μεγαλύτερη του 1%».
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες