ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/1/11

Χάος με τον ΦΠΑ



Την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης περί διακανονισμού για τον ΦΠΑ. Τι θα γίνει με τις οφειλές μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου. Τα πιθανότερα σενάρια
Το συμψηφισμό μόνον οφειλών από ΦΠΑ μεταξύ επιχειρήσεων και Δημοσίου εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών δήλωσε σήμερα ο γγ του υπουργείου Ηλίας Πλασκοβίτης.

Οι χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης  Παναγιώτη Ρήγα, προκάλεσαν σύγχυση, καθώς έκανε λόγο για διακανονισμό από τον Φεβρουάριο.
Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ώστε στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που θα κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του μήνα, να συμπεριληφθεί ρύθμιση για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο αποτελεί αγκάθι στις σχέσεις μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων
Ως γνωστόν, το κράτος οφείλει επιστροφές ΦΠΑ σε επιχειρήσεις ενώ από την άλλη οι επιχειρήσεις έχουν οφειλές προς το Δημόσιο από ΦΠΑ καθώς και από άλλες κατηγορίες φόρων.
Μέχρι τώρα και σε ότι αφορά στο στενό δημόσιο τομέα υπάρχουν περιπτώσεις άτυπου διακανονισμού μεταξύ εφοριών και φορολογουμένων για ΦΠΑ που οφείλει το κράτος και άλλου είδους φόρων που οφείλουν οι επιχειρήσεις προς το κράτος.
Η τακτική ωστόσο αυτή είναι άτυπη, αφορά σχετικά μικρά ποσά και συνιστά μια έμμεση πλην πρόσκαιρη λύση στο όλο θέμα.
Στο τραπέζι του Υπουργείου Οικονομικών έχουν "πέσει" προτάσεις και εξετάζονται για την δημιουργία μηχανισμού που θα επιτρέπει τη διεύρυνση των συμψηφισμών αυτών αλλά και τη διενέργειά τους σε μόνιμη βάση.
Έτσι, κύκλοι του Υπουργείου δεν αποκλείουν στην τελική ρύθμιση που θα υπάρξει στο φορολογικό νομοσχέδιο να συμπεριληφθούν ως μέτρα οι προτάσεις αυτές.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες