ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

25/1/11

Ανοίγει ξανά το μέτωπο του ΟΣΕ & Προαστιακού








Ακινητοποιημένοι θα είναι αύριο και μεθαύριο οι συρμοί του ΟΣΕ αλλά και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου. Τα δρομολόγια του μετρό θα εκτελούνται μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας
«Ανακωχή» μίας εβδομάδας αποφάσισαν χθες οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία, ενώ την ίδια στιγμή φαίνεται ότι ξανανοίγει το μέτωπο του ΟΣΕ, καθώς οι σιδηροδρομικοί προχωρούν σε 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο.

Ετσι, ακινητοποιημένοι θα είναι για δύο ημέρες οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ τα δρομολόγια του μετρό θα εκτελούνται μόνο μέχρι τον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.
Σύμφωνα με εκπροσώπους των σιδηροδρομικών, οι διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση για τις νέες συλλογικές συμβάσεις και τους νέους κανονισμούς Προσωπικού δεν έχουν καταλήξει πουθενά, παρά την παράταση που έχει δοθεί από το υπουργείο Υποδομών, το οποίο τηρεί προς το παρόν στάση αναμονής προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μετατάξεις, οι οποίες αποτελούν το τρίτο σοβαρό «αγκάθι» μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων.
Ωστόσο και στο μέτωπο των αστικών συγκοινωνιών, όπως όλα δείχνουν, η προσωρινή ανακωχή είναι πολύ εύθραυστη, καθώς οι εργαζόμενοι προειδοποιούν πως θα επανέλθουν με νέες και μάλιστα συντονισμένες κινητοποιήσεις σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε περίπτωση που το υπουργείο Υποδομών δεν προχωρήσει σε ουσιώδεις αλλαγές στο σχέδιο νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης ήταν το εκρηκτικό κλίμα, το οποίο επικράτησε κατά τη διάρκεια της χθεσινής γενικής συνέλευσης των εργαζομένων στα λεωφορεία. Μερίδα εργαζομένων δεν επέτρεψε την ψηφοφορία για την αναστολή των κινητοποιήσεων με κάλπη, με αποτέλεσμα οι συγκεντρωμένοι να αποφασίσουν τελικώς διά βοής τη διεξαγωγή νέας γενικής συνέλευσης την ερχόμενη Δευτέρα, η οποία θα συνοδευτεί και από νέα στάση εργασίας.
Αντίστοιχες κινήσεις αναμένονται και από άλλα σωματεία του κλάδου των συγκοινωνιών, τα οποία φοβούνται ότι το τελικό κείμενο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο έως τις 10 Φεβρουαρίου, δεν θα περιλαμβάνει ουσιαστικές αλλαγές στα εργασιακά.
Στελέχη του υπουργείου Υποδομών, πάντως, σημειώνουν ότι υπάρχει περιθώριο για «βελτιώσεις», ώστε να μη χαθούν ορισμένα κεκτημένα, τα οποία αποδεικνύονται δίκαια βάσει του διεξαγόμενου διαλόγου. Υπογραμμίζουν πάντως ότι περιθώρια αλλαγής σε ζητήματα, όπως η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των κανονισμών προσωπικού, δεν υφίστανται.
Στο μεταξύ χθες έγινε και η πρώτη συνάντηση των σωματείων των εργαζομένων στα τρόλεϊ με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Χάρη Τσιόκα. Οι εργαζόμενοι κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους, με το οποίο ζητούν μεταξύ άλλων τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα - αντί της δημιουργίας δύο εταιρειών με ενιαίο μισθολόγιο και κανονισμό εργασίας.
Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται και η δεύτερη συνάντηση με τους εργαζομένους της ΕΘΕΛ.
Στο μεταξύ, παράνομη κρίθηκε η απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, οι οποίοι προανήγγειλαν νέα κινητοποίηση για την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες