ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

12/1/11

Πιέσεις να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δωροδοκία

Πιέσεις να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δωροδοκίαΠιέσεις από ισχυρούς επιχειρηματίες προκειμένου να επανεξετάσει και ν’ αποσύρει το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί το αδίκημα της δωροδοκίας, λέει πως δέχεται ο Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης Κένεθ Κλάρκ.

Όπως αναφέρει, οι επιχειρηματίες προειδοποιούν πως το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και θα αρχίσει να ισχύει από τον Απρίλιο, θα ζημιώσει τις βρετανικές εταιρείες στη διεκδίκηση συμβολαίων στο διεθνές εμπόριο.

Προβλέπει, μεταξύ άλλων, εξαιρετικά αυστηρές ποινές για τους ενεχόμενους στο αδίκημα της δωροδοκίας, πράγμα που θα κάνει απρόθυμους τους εκπροσώπους των μεγάλων βρετανικών εταιριών να συναλλάσσονται στο διεθνές εμπόριο, φοβούμενοι ότι μπορούν να κατηγορηθούν για δωροδοκία ξένου επισήμου. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προβλέπει ποινή κάθειρξης μέχρι και δέκα χρόνων, στην περίπτωση που κάποιος υποπέσει σε δύο περιπτώσεις δωροδοκίας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζει ότι το νομοσχέδιο για την
αντιμετώπιση της δωροδοκίας αποβλέπει να εκσυγχρονίσει τη νομοθεσία εναντίον της διαφθοράς. Εκπρόσωπος του Συνδέσμου των Βρετανικών Βιομηχανιών, επισήμανε ότι ο νόμος αυτός μπορεί εύκολα να εμπλέκει στο αδίκημα της δωροδοκίας βρετανικές εταιρίες, για ενέργειες στις οποίες προβαίνουν συνεργάτες τους στο εξωτερικό, εν αγνοία τους.

Υπέρ της ανάκλησης του νομοσχεδίου κατά της δωροδοκίας, τάχθηκε, σε κύριο άρθρο της, η εφημερίδα του Λονδίνου «Ιβνινγκ Στάνταρτ», τονίζοντας ότι θα ζημιώσει τις μεγάλες βρετανικές επιχειρήσεις και τη βρετανική οικονομία.

Η ίδια εφημερίδα, έχοντας στο στόχαστρο τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κένεθ Κλαρκ, του υπενθύμισε σε δημοσίευμά της ότι και αυτός είχε αποδεχθεί φιλοξενία, από ξένους επιχειρηματίες. Και ανέφερε συγκεκριμένα, ότι ο Κενεθ Κλαρκ και ο γιος του είχαν φιλοξενηθεί για τρεις μέρες στο Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης το 2000.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες