ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/2/11

Αφαιρούνται τα συνταγολόγια από τους γιατρούς του ΙΚΑ

Αφαιρούνται τα συνταγολόγια από τους γιατρούς του ΙΚΑΣτα άκρα εξωθείται η σύγκρουση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με τους γιατρούς του ΙΚΑ, οι οποίοι...

Αφαιρούνται τα συνταγολόγια από τους γιατρούς του ΙΚΑ
κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με απεργία διαρκείας. Οι ηγεσίες των υπουργείων Εργασίας και Υγείας, καθώς και η διοίκηση του ΙΚΑ, αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τα χέρια των γιατρών του ταμείου τα συνταγολόγια.

Από την ερχόμενη Δευτέρα οι πέντε εκατομμύρια ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα οποιονδήποτε γιατρό, από το σύνολο των περίπου 20.000, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας στον ΟΑΕΕ και στον ΟΠΑΔ. Έτσι, όταν επισκέπτονται τους γιατρούς στα ιδιωτικά τους ιατρεία, αρκεί να επιδεικνύουν το βιβλιάριο ασφάλισής τους, προκειμένου να τους παρασχεθούν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, όπως γινόταν και όταν πήγαιναν στους γιατρούς του ταμείου τους.

Η ρύθμιση εκτάκτου ανάγκης, που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος, για να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την συνεχιζόμενη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, ελπίζεται ότι θα θέσει τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων. Από την ημέρα που ξεκίνησαν οι
απεργίες των γιατρών του Ιδρύματος έως σήμερα έχουν ακυρωθεί 300.000 ραντεβού, όπως ανέφερε, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.

Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν ότι οι ασφαλισµένοι σταδιακά θα αποκτήσουν προσωπικό συνταγολόγιο. Μέχρι να γίνει αυτό, οι γιατροί θα μπορούν να συνταγογραφούν στα προσωπικά απλά συνταγολόγια που διαθέτουν, στα οποία θα αναγράφουν το όνομα, τον αριθμό μητρώου και το ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου.

Οι συνταγές θα εκτελούνται από το σύνολο των συμβεβλημένων με το ΙΚΑ φαρμακείων και θα εξοφλούνται με τη διαδικασία που καθορίζεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο συζητείται στη Βουλή.

Οι γιατροί θα αμείβονται για την πρώτη επίσκεψη με 20 ευρώ ενώ για την επανεξέταση του ίδιου ασθενή, σε διάστημα ενός μηνός, με 10 ευρώ. Τα χρήματα θα κατατίθενται στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε γιατρού στο τέλος κάθε μήνα.


Έως ότου ολοκληρωθεί η διανομή των ατομικών συνταγολογίων σε όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, οι γιατροί που θα τους εξυπηρετούν, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα δικαιώματα της αμοιβής τους, θα πρέπει να συμπληρώνουν σε ανεξάρτητο φύλλο του προσωπικού τους συνταγολογίου το όνομα, τον αριθμό μητρώου και τον ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου καθώς και την ημέρα και ώρα εξέτασης. Τα στοιχεία θα επιβεβαιώνει ο ίδιος ο ασφαλισμένος ενυπόγραφα. Το σύνολο αυτών των δελτίων θα υποβληθεί στο τέλος του μήνα στο ΙΚΑ και θα καταβληθεί η ανάλογη αποζημίωση στο δικαιούχο γιατρό.

Όσοι γιατροί του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ δεν επιθυμούν να παρέχουν υπηρεσίες στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ θα πρέπει να γνωστοποιήσουν την άρνησή τους εγγράφως ή ηλεκτρονικά στη Διοίκηση του ΙΚΑ.

Την ίδια στιγμή με Κοινή Υπουργική Απόφαση του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Μ. Τιμοσίδη και του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδη, αυξάνεται το ποσοστό των πρόσθετων εφημεριών ανά Υγειονομική Περιφέρεια, από 9% στο 12 %.

epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες