ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

5/2/11

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ 05/02/2011

Υποψηφιότητες για …όσκαρ ενδεκάδας

Υποψηφιότητες για …όσκαρ ενδεκάδας 

Τα προβλήματα τραυματισμών, σε συνδυασμό με τις επιστροφές παικτών έχουν «μπερδέψει» τον Ερνέστο Βαλβέρδε για το πώς να παρατάξει τον Ολυμπιακό κόντρα στην Skoda Ξάνθη αύριο, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Έτοιμοι να δώσουν απαντήσεις οι «ερυθρόλευκοι».


Ο Ριέρα επέστρεψε, πάρα τις όποιες μικροενοχλήσεις αισθάνεται ακόμα, ο Ντουντού το ίδιο, αλλά ο Μιραλάς είναι τιμωρημένος και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος τραυματίας. Αυτά σκέφτεται ο Ερνέστο Βαλβέρδε και δεν έχει καταλήξει ακόμα στο ποιοι θα απαρτίζουν την αρχική ενδεκάδα στο ματς του Καραϊσκάκη την Κυριακή. Οι σίγουροι είναι Πάρντο στο τέρμα, Τοροσίδης δεξιά στην άμυνα, Μέλμπεργκ σέντερ μπακ, Ιμπαγάσα στον άξονα, Ριέρα αριστερά και Πάντελιτς στην κορυφή της επίθεσης, από εκεί και πέρα το πράγμα μπλέκει…

Ο Ποτουρίδης είναι και αυτός ανέτοιμος, οπότε στο κέντρο της άμυνας είναι πολύ πιθανό να μετατεθεί είτε ο Ραούλ Μπράβο από τα αριστερά, είτε ο Φρανσουά Μοντεστό από τα χαφ, αν και ο Γάλλος μέσος βρίσκεται σε φόρμα και αποδίδει πολύ καλά στη συγκεκριμένη θέση. Αν πάει ο Ισπανός πιο μέσα, τότε τη θέση του θα πάρει ο Χολέμπας και ο Μοντεστό θα μείνει στο κέντρο, αν όμως επιστρέψει ο τελευταίος στην άμυνα, τότε είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει ο Μανιάτης δίπλα στον Ιμπαγάσα ή ο Ντουντού, παρά το γεγονός ότι δεν είναι έτοιμος για ολόκληρο 90λεπτο και η συμμετοχή του ίσως εμπεριέχει ρίσκο. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να οπισθοχωρήσει ο Φουστέρ, σε ένα άκρως επιθετικογενές σχήμα.

Αν τελικά γίνει αυτό τη θέση του Ισπανού διεκδικεί ο Φετφατζίδης, με τον Ζαϊρί ή τον Ρόμενταλ να πηγαίνουν δεξιά και τον Πάντελιτς κορυφή. Υπάρχει και ένα μικρό ενδεχόμενο να προτιμηθεί ο Ραφίκ Τζεμπούρ είτε στα δεξιά, είτε στην κορυφή, αλλά το πιθανότερο είναι να μπει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Έτοιμοι για απαντήσεις

Η νίκη μόνο δεν φτάνει στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης με εμφατικό τρόπο, για να «σβήσουν» από τη μία πλευρά τα όσα τους καταλογίστηκαν μετά τον αποκλεισμό από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο ΟΠΑΠ, αλλά και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ενόψει συνέχειας. Τα ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Άρη που ακολουθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κρίνουν όλη τη χρονιά και οι παίκτες του πρωτοπόρου της Σούπερ Λίγκας θέλουν να αποδείξουν ότι δίκαια βρίσκονται στη θέση που είναι τώρα.

Έρχονται για Πάρντο

Στην Ελλάδα για να παρακολουθήσει τον Ούρκο Πάρντο, στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στις 19 Φεβρουαρίου, θα βρεθεί ο προπονητής των τερματοφυλάκων της εθνικής Βελγίου, Φιλίπ Βάντε Βάλε, σύμφωνα με δημοσιεύματα της χώρα του. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του ομοσπονδιακού τεχνικού των «κόκκινων διαβόλων» και αν συνεχίσει έτσι είναι πολύ πιθανό να κερδίσει την πρόσκλησή του στην εθνική.

Ακόμα και τραυματίας στην Τούμπα

Ακόμα και τραυματίας στην Τούμπα 

Μπορεί η διάταση στο δικέφαλο του αριστερού ποδιού να κρατήσει τελικά τον Τζιμπρίλ Σισέ εκτός αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά ο Γάλλος επιθετικός θα μεταβεί στην Τούμπα, για να βοηθήσει έστω και ψυχολογικά τους συμπαίκτες του. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θέλει πολύ να παίξει στο συγκεκριμένο αγώνα, ακόμα και με ...μισό πόδι, αλλά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δύσκολα θα ρισκάρει τη χρησιμοποίησή του, αφού σε ενδεχόμενη υποτροπή θα μείνει εκτός δράσης για μεγαλύτερο διάστημα.

Ο φορ των «πρασίνων» κάνει καθημερινώς διπλές θεραπείες, με στόχο να μπει σε κανονικό ρυθμό το γρηγορότερο δυνατό και να είναι «ετοιμοπόλεμος» για το επόμενο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αναφορικά τώρα με το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί, ακόμα κι αν δεν είναι 100% έτοιμος, αλλά είναι εξαιρετικά δύσκολο να χρησιμοποιηθεί έστω και ως αλλαγή. Τη θέση του στο αρχικό σχήμα θα πάρει ο Αντώνης Πετρόπουλος, με τον Σίντνεϊ Γκοβού να είναι η άλλη λύση για την κορυφή της επίθεσης.

Στα πλάγια θα παραταχθούν, αν δεν γίνει κάποια έκπληξη οι Λέτο και Χριστοδουλόπουλος, με τους Νίνη, Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο να αποτελούν την τριάδα στα χαφ. Την θέση του τιμωρημένου Βύντρα στα δεξιά της άμυνας θα πάρει ο Μαρίνος, ελλείψει και του τραυματία Σεϊταρίδη, ο Σπυρόπουλος θα είναι και πάλι το αριστερό μπακ, ενώ από τη στιγμή που ο Μπουμσόνγκ δεν είναι διαθέσιμος, θα διατηρηθεί το δίδυμο Καντέ-Σαριέγκι μπροστά από τον Τζόρβα, ο οποίος επανέρχεται κάτω από τα δοκάρια.

Τον Μάιο αποκαλύπτονται

Τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς στους μετόχους του Παναθηναϊκού θα παρουσιάσει στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, η διοικούσα επιτροπή της ομάδας. Τα πάντα αναμένεται να κριθούν από τα πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να βάλουν οι μέτοχοι, αν και θεωρούνται σίγουρες οι περικοπές και η σφιχτή οικονομική πολιτική. Επίσης σίγουρη είναι μέχρι στιγμής και η παραμονή του Ζεσουάλδο Φερέιρα, η δουλειά του οποίου έχει αρχίσει να φαίνεται και ικανοποιεί.

Τις προσεχείς ημέρες θα τελειώσει, όπως όλα δείχνουν, και το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Λουκά Βύντρα, το οποίο αναμένεται να πάρει στα χέρια του ο Αδαμάντιος Πολέμης, αφού μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι. Ο Παναθηναϊκός δίνει στον παίκτη περίπου όσα παίρνει σήμερα με μία μικρή αύξηση (500.000 ευρώ). Με κάποια μπόνους συμμετοχών και στόχων μπορεί να εισπράξει περίπου 650-700.000 ευρώ. Ο Έλληνας αμυντικός από την πλευρά του επιθυμεί αρκετά μεγαλύτερη προσφορά από αυτά που εισπράττει σήμερα.

Επαφές για τις μεταγραφές

Όσο το δυνατόν συντομότερα θέλουν να τελειώνουν με τις μεταγραφές, τουλάχιστον από τον ελληνικό χώρο στον Παναθηναϊκό. Οι στόχοι των «πρασίνων» είναι γνωστοί και μέχρι το Μάιο αναμένεται να έχουν γίνει οι επαφές, ώστε να ενσωματωθούν οι νέοι ποδοσφαιριστές στην ομάδα τάχιστα. Με την Καβάλα υπάρχουν επαφές για Αμπντούν και Ντουγκλάο. Με τον Μπλάνκο, που είναι στη λίστα, θα γίνει σίγουρα νέα επαφή και συγκεκριμένη πρόταση. Και με τον Γεωργιάδη υπάρχει κουβέντα με τον Θεοδωρίδη από τον Γενάρη, με τον παίκτη να είναι στο ενδεχόμενο απόκτησής του από το «τριφύλλι».

Με φόρα πρόκρισης

Με φόρα πρόκρισης 
Με βασικότερο όπλο το «εύφορο» κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, ύστερα από την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, η ΑΕΚ υποδέχεται σήμερα τον Άρη (19:30, Novasports2/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) με στόχο τη νίκη που θα την επαναφέρει υπό προϋποθέσεις στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Αλλαγές στην ενδεκάδα προανήγγειλε ο Μανόλο Χιμένεθ.

Τα κακώς κείμενα που υπήρξαν στο παιχνίδι της ΑΕΚ κόντρα στο Παναθηναϊκό μεσοβδόμαδα θέλει να εξαλείψει ο Μανόλο Χιμένεθ κόντρα στον Άρη. Το ιδεατό θα ήταν να επαναληφθεί η επιβλητική νίκη (4-0) του πρώτου γύρου, αλλά οι τρεις πόντοι μετράνε όπως κι αν έρθουν. Η μεγαλύτερη ανησυχία του Ισπανού τεχνικού έγκειται στο θέμα κούραση, αφού οι παίκτες της «Ένωσης» είχαν μόλις δύο μέρες να ετοιμαστούν για τον αγώνα με τους «κίτρινους».

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» ετοιμάζεται να ξεκινήσει βασικό τον Νταβίντ Ματέος, αλλά και τον Μίτσελ, εν αντιθέσει με τον Ναμπίλ Μπαχά, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκε στο Κύπελλο. Σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Ίσμαελ Μπλάνκο στο αρχικό σχήμα, όπως άλλωστε και του Νέιθαν Μπερνς. Στο 4-3-3, λοιπόν, που αναμένεται να παρατάξει κάτω από τα δοκάρια θα βρίσκεται ο Σάχα, με τους Γιάχιτς, Λαγό, Νασούτι και Ματέος αμυντική τετράδα μπροστά του. Μάκος, Μίτσελ και Γκερέιρο θα είναι η τριάδα των χαφ, με την επιθετική τριπλέτα μπροστά να αποτελείται από τους Σκόκο, Μπερνς και Μπλάνκο.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες