ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

6/3/11

Δέκα (10) λόγοι που έχει ξεχάσει το σεξ

Έχεις ξεχάσει τι είναι το σεξ; …Δεν είσαι η μόνη!


Στην Αμερική για παράδειγμα υπολογίζεται ότι περίπου 40 εκατομμύρια παντρεμένοι κάνουν σεξ λιγότερο από 10 φορές το χρόνο! « Μια φυσιολογική σεξουαλική
ζωή κάνει καλό στην υγεία (ψυχική και σωματική) και κρατάει το ζευγάρι πιο κοντά» λέει η Anita H. Clayton, MD, καθηγήτρια ψυχιατρικής στο University of Virginia.

 Άφησε λοιπόν τις δικαιολογίες του τύπου «δεν έχω χρόνο» στην άκρη και πάμε να δούμε 10 πιθανούς λόγους που το σεξ δεν είναι πια στη ζωή σου!

 1. Η κρεβατοκάμαρα σου δεν είναι σέξι πια…

…Και πώς να είναι άλλωστε όταν συχνά πυκνά μεταφέρονται στην κρεβατοκάμαρα laptops, PDAs και οι τελευταίες σημειώσεις από τη δουλειά που φυσικά «δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι αύριο». Και να μην μιλήσουμε για την τηλεόραση…
 Αν λοιπόν τα χέρια σου είναι απασχολημένα να εξερευνούν το web, δεν γίνεται να εξερευνούν ταυτόχρονα τίποτε άλλο…Και η τηλεόραση να μεταφερθεί γρήγορα στο σαλόνι, γιατί διαφορετικά το μόνο σεξ που θα εξακολουθείς να βλέπεις στην κρεβατοκάμαρά σου είναι το Sex and the City!

 2. Αντισυλληπτικά χάπια

Αν και ο λόγος που μπορεί να παίρνεις αντισυλληπτικά χάπια είναι να μπορείς να κάνεις σεξ χωρίς τον φόβο μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης, η αλήθεια είναι ότι τα αντισυλληπτικά μπορεί να μειώσουν κάπως την σεξουαλική σου επιθυμία… Αυτό οφείλεται στα οιστρογόνα που περιέχονται στα αντισυλληπτικά, τα οποία αυξάνουν την παραγωγή μιας ορμόνης (SHBG) η οποία δεσμεύει την τεστοστερόνη κι έτσι επηρεάζει την σεξουαλική επιθυμία (σύμφωνα με τον Michael Krychman, MD, διευθυντή της κλινικής Hoag Hospital in Newport Beach, California).
 Τα αντισυλληπτικά όμως δεν είναι τα μόνα χάπια που υπάρχει περίπτωση να επηρεάσουν την επιθυμία σου για σεξ: τα αντικαταθλιπτικά, φάρμακα που μειώνουν την αρτηριακή πίεση καθώς και χάπια κατά του άγχους είναι επίσης πιθανό να επηρεάσουν την διάθεσή σου για σεξ. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να ρωτήσεις τον γιατρό σου για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει η φαρμακευτική σου αγωγή αναφορικά στη σεξουαλική σου επιθυμία: εκείνος θα σου λύσει κάθε σου απορία και είναι ο μόνος που ξέρει να σου πει αν μπορεί κάποιο από τα φάρμακά σου να αντικατασταθεί με κάποιο άλλο με λιγότερες ίσως παρενέργειες.

 3. Οι τρελοί ρυθμοί της ζωής σου…

 Δουλειά, μαγείρεμα, περιποίηση σπιτιού, γυμναστήριο, διάβασμα με τα παιδιά…Και η ώρα έχει φτάσει 23.30 κι εσύ ακόμα τρέχεις…Ο χρόνος δεν είναι ο μόνος εχθρός του σεξ σε αυτή της περίπτωση. Η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι ρυθμοί ζωής μπορούν να προκαλέσουν ακόμα και ορμονικές αλλαγές που μπορούν να «τρελάνουν» την σεξουαλική σου επιθυμία!
 Το αυθόρμητο και παρορμητικό σεξ δεν είναι ότι πιο εύκολο μπορεί να συμβεί σε αυτή τη φάση της ζωής σου! Μην αφήσεις όμως την καθημερινότητά σου να σβήσει τελείως το σεξ από το μυαλό σου: Προγραμμάτισέ το! Μια κλειδαριά στο υπνοδωμάτιό σας (που θα αποκλείει τις ξαφνικές επισκέψεις των παιδιών), ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο και λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια της αρεσκείας σου μπορούν να ξαναξυπνήσουν την ερωτική σου επιθυμία!

 4. Το σώμα σου δεν σου αρέσει!

 Πολλές γυναίκες απομακρύνονται από τον σύντροφό τους μόλις συνειδητοποιήσουν ότι έχουν πάρει βάρος ή το σώμα τους έχει αλλάξει λόγω κάποιας εγκυμοσύνης. Δυστυχώς, βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από όλα τα μέσα με εικόνες για το τι είναι σέξι και τι όχι, ποια είναι η ιδανική εικόνα μιας σέξι γυναίκας και ποια θεωρείται αντισεξουαλική…
 Διέγραψε από το μυαλό σου τα πάντα! Οι γυναίκες έχουν το «ταλέντο» να βρίσκουν συνεχώς στον εαυτό τους ατέλειες… οι οποίες για έναν άντρα μπορεί να είναι πολύ σέξι! Βρες το θάρρος να ρωτήσεις τον σύντροφό σου τι θεωρεί σέξι σε σένα: Οι απαντήσεις που θα πάρεις ίσως σε κάνουν να δεις τον εαυτό σου με άλλο μάτι!

 5. Περιεμμηνόπαυση

 Η περιεμμηνόπαυση αρχίζει αρκετά χρόνια πριν την εμμηνόπαυση, όταν οι ωοθήκες αρχίζουν και παράγουν προοδευτικά λιγότερα οιστρογόνα και διαρκεί μέχρι την εμμηνόπαυση οπότε οι ωοθήκες σταματούν να παράγουν ωάρια. Σε αυτή την περίοδο της ζωής της γυναίκας οι ορμονικές αλλαγές που συντελούνται κάνουν το σεξ να μοιάζει με …μακρινό όνειρο.
 Λόγω πιθανής ξηρότητας του κόλπου το σεξ μπορεί να γίνει επώδυνο και αυτό συχνά οδηγεί σε ελάττωση του σεξ και τελικά… καθόλου σεξ! Ρώτησε τον γυναικολόγο σου, ο οποίος μπορεί να σου δώσει τις απαντήσεις και λύσεις που αρμόζουν στην δική σου περίπτωση (φαρμακευτική αγωγή, λιπαντικά κτλ)!

 6. Ο σύντροφός σου δεν έχει και πολύ όρεξη…

Αν και συνήθως οι άντρες είναι αυτοί που γκρινιάζουν για τους «πονοκεφάλους» των συντρόφων τους, υπάρχουν και γυναίκες οι οποίες αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις. Αν ο σύντροφός σου λοιπόν δεν έχει και πολύ όρεξη για σεξ, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το συζητήσετε χωρίς όμως να προσπαθήσεις να του ρίξεις ευθύνες! Εξάλλου τα προβλήματα στη σχέση συχνά αντικατοπτρίζονται στο κρεβάτι του ζευγαριού!
 Με τη συζήτηση θα καταλάβεις αν τον προβληματίζει κάτι στην συμπεριφορά σου, αν θα ήθελε λίγη περισσότερη… «περιπέτεια» στο κρεβάτι σας, αν πρόκειται για κάτι που χρήζει ιατρικής ή ψυχολογικής βοήθειας. Το να σε απατάει δεν είναι λοιπόν το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς, εκτός κι αν αναγνωρίζεις ότι του χεις κάνει τη ζωή «πατίνι»!

 7. Κατάθλιψη…

Όταν η ψυχολογία σου είναι πεσμένη, η σεξουαλική σου επιθυμία δέχεται σίγουρα σοβαρό πλήγμα, κι αυτό συμβαίνει πιο έντονα στις γυναίκες. Οι γυναίκες με άσχημη ψυχολογία έχουν, συνήθως, την τάση να απομονώνονται κι αυτό φυσικά δεν βοηθά την σεξουαλική τους ζωή. Τα αντικαταθλιπτικά μπορεί να ανεβάσουν την ψυχολογία σου, αλλά κάποιες φορές επηρεάζουν την ένταση ή ακόμα και την ύπαρξη οργασμού.
 Γι αυτό, αν με την έναρξη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής παρατηρήσεις αλλαγές στην σεξουαλική σου επιθυμία πρέπει να ενημερώσεις άμεσα τον γιατρό σου, ο οποίος ίσως βοηθήσει αντικαθιστώντας κάποιο φάρμακο με κάποιο άλλο. Συμβουλή: Η άσκηση βοηθά πολύ σε περιπτώσεις πεσμένης ψυχολογίας! Θα σου ανεβάσει τη διάθεση και θα βοηθήσει την σεξουαλική σου ζωή τονώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στα γεννητικά όργανα και όχι μόνο.

 8. Ο σύντροφός σου είναι εθισμένος σε διεγερτικά χάπια!

 Τα μικρά μπλε χαπάκια που κάνουν θαύματα δεν χρησιμοποιούνται μόνο από ηλικιωμένους! Ακόμη και νεότεροι άντρες είναι σχεδόν εθισμένοι σε αυτά πιστεύοντας ότι έτσι θα βελτιώσουν τις επιδόσεις τους!
 Αποτέλεσμα: Διαφορά φάσης! Και τι εννοούμε με αυτό: Ο άντρας είναι «ετοιμοπόλεμος» πολύ πριν την σύντροφό του, η οποία …θέλει το χρόνο της! Αν αντιμετωπίζεις κάτι παρόμοιο, η λύση είναι μία: συζήτηση! Πες του πώς νιώθεις και τι χρειάζεσαι κι εσύ για να περάσετε και οι δύο εξίσου καλά!

 9. Sex toys…

Το να χρησιμοποιείτε sex toys στην σεξουαλική σας ζωή δεν είναι ντροπή! Αν όμως έχεις φτάσει στο σημείο που προτιμάς το ερωτικό σου βοήθημα από τον σύντροφό σου, ε τότε ίσως υπάρχει πρόβλημα…
 Αν λοιπόν νιώθεις εξαρτημένη από τον δονητή σου και η ερωτική επαφή με τον σύντροφό σου δεν σε ενδιαφέρει καθόλου, ήρθε η ώρα να επισκεφτείς έναν ειδικό ψυχολόγο-σεξολόγο. Θα σου υποδείξει τρόπους που μπορεί να ξαναζωντανέψουν την σεξουαλική σας ζωή, με ή χωρίς έξτρα βοηθήματα!

 10. Ψάξ’ το λίγο καλύτερα!

Ψάχνοντας να βρεις τα αίτια της πεσμένης σου libido κατέληξες σε κάποιο ενδοκρινολογικό πρόβλημα; Τέτοιου είδους διαταραχές, όπως διαταραχή του θυρεοειδή, μπορεί να προκαλέσουν ψυχολογικές μεταπτώσεις, αίσθημα κόπωσης, υπογονιμότητα και μειωμένη ερωτική επιθυμία.
 Επίσης, γυναίκες με χρόνιες παθήσεις, όπως αναιμία, διαβήτης ή ρευματοειδής αρθρίτιδα, παρουσιάζουν μειωμένη ερωτική επιθυμία η οποία μπορεί να οφείλεται σε αίσθημα κόπωσης ή πόνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός σου έχει τον πρώτο λόγο – και τον τελευταίο! Εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου φροντίζοντας να κρατάς την διάθεσή σου ανεβασμένη και το μυαλό σου μακριά από αρνητικές σκέψεις!
asxetos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες