ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

18/3/11

Λεφτά και ιστορία δεν φέρνουν ευτυχία!

Λεφτά και ιστορία δεν φέρνουν ευτυχία!
Από τον καναπέ τους θα δουν τον φετινό τελικό του Europa League πολλά από τα φαβορί της διοργάνωσης. Σε μια βραδιά που κυριάρχησαν οι εκπλήξεις, δύο ήταν οι πιο εντυπωσιακές. Η «με όνομα βαρύ σαν ιστορία» Λίβερπουλ έμεινε εκτός προημιτελικών μετά το 0-0 στο «Άνφιλντ» με την Μπράγκα (είχε χάσει 1-0 εκτός), ενώ και η Μάντσεστερ Σίτι της οποίας οι ιδιοκτήτες έχουν δαπανήσει σχεδόν όσα δανείστηκε η Ελλάδα από το Δ.Ν.Τ, νίκησε 1-0 την Ντιναμό Κιέβου, αδυνατώντας να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου ματς!


Και δεν ήταν μόνο αυτά. Ο Άγιαξ έγινε παιχνιδάκι στις ορέξεις της Σπαρτάκ Μόσχας από την οποία ηττήθηκε 3-0 και φυσικά αποκλείστηκε, ενώ για τη Ζενίτ το εις βάρος της 3-0 του πρώτου αγώνα στάθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο και παρά τη νίκη της με σκορ 2-0 επί της Τβέντε, οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που πέρασαν στους «8».

«Μαύρη» μέρα για τις παραδοσιακές δυνάμεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αφού με εξαίρεση τη Βιγιαρεάλ που πέταξε εκτός συνέχειας τη Λεβερκούζεν (2-1, 3-2), καμία άλλη ομάδα από Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία ή Γαλλία δεν θα βρίσκεται στην κλήρωση της ερχόμενης Παρασκευής, σε αντίθεση με την Πορτογαλία που συνεχίζει με τρεις!

Το εισιτήριο για την επόμενη φάση πήραν ακόμη η Μπενφίκα, που άντεξε στην πίεση της Παρί Σεν Ζερμέν (1-1 με τους Πορτογάλους να έχουν επικρατήσει 2-1 στη Λισσαβώνα) και η συμπατριώτισσά της Πόρτο, η οποία φέτος εμφανίζεται πολύ δυνατή και νίκησε και εντός την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2-1). Σπουδαίο «διπλό» και πρόκριση για την Αϊντχόφεν, 1-0 τη Ρέιντζερς στη Σκωτία, αφήνοντας τη Μεγάλη Βρετανία δίχως εκπρόσωπο στο Europa League.


Οι επαναληπτικοί των «16» του Europa League

Μάντσεστερ Σίτι-Ντιναμό Κιέβου 1-0 (0-2)
(39’ Κολάροφ)

«Στο λαιμό του» πήρε τη Μάντσεστερ Σίτι ο Μάριο Μπαλοτέλι. Σε μια ακόμα επίδειξη ανωριμότητας, ο Ιταλός κλώτσησε τον Ποπόφ και άφησε από το 36’ την ομάδα του να κυνηγά ένα μίνι «θαύμα» -όπως φάνταζε η ανατροπή του 0-2 με παίκτη λιγότερο. Ακόμα, λοιπόν, και αν οι «πολίτες» πίστεψαν σ’ αυτό (με το γκολ του Κολάροφ) και το άγγιξαν στις ευκαιρίες που έχασαν έπειτα, στο τέλος πείστηκαν κι εκείνοι πως… θαύματα δεν γίνονται σήμερα.


szolj hozza: Mc1-0Dy

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπενφίκα 1-1 (1-2)
(35’ Μποντμέρ - 27’ Γκαϊτάν)

Όσο ιδανικά ξεκίνησε, άλλο τόσο… ψυχοβγαλτικά (για την Μπενφίκα) τελείωσε το ματς στο «Παρκ Ντε Πρενς». Με κληρονομιά το 2-1 του πρώτου ματς και τον Γκαϊτάν να τους βάζει επιπλέον μπροστά στο σκορ (27’) οι «αετοί» δεν θα μπορούσαν να σκεφτούν ιδανικότερο «σενάριο». Μπορεί, λοιπόν, η απάντηση του Μποντμέρ ατο 35’ να του έδωσε σασπένς -και η δραματική εξέλιξη των τελευταίων λεπτών να το έκανε «θρίλερ»- αλλά τελικά οι Πορτογάλοι κατάφεραν να μείνουν όρθιοι στους «8».


szolj hozza: P0-0B

Σπαρτάκ Μόσχας-Άγιαξ 3-0 (1-0)
(21’ Κομπάροφ, 30’ Ουέλιτον, 54’ Άλεξ)

Ούτε ένα μισάωρο δε χρειάστηκε η Σπαρτάκ, για να αποδείξει στον Άγιαξ πόσο… φρούδες ήταν οι ελπίδες του για ανατροπή του 0-1. Ακριβώς στο 30’, οι Ρώσοι ήταν ήδη δύο γκολ μπροστά (21’ Κομπάροφ, 30’ Ουέλιτον) και οι Ολλανδοί ήταν ήδη… απογοητευμένοι. Η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Άλεξ στο 54’ απλά έβαλε το «κερασάκι» στην… τούρτα της πρόκρισης για την ομάδα του Βαλερί Κάρπιν.


szolj hozza: Sp3-0Aj

Ζενίτ-Τβέντε 2-0 (0-3)
(16’ Σιρόκοφ, 37’ Κερζακόφ)

Μουρμουρίζοντας τη ρωσική εκδοχή του «στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» έφυγαν από το «Πετρόφσκι» οι οπαδοί της Ζενίτ. Νωρίτερα, η ομάδα τους είχε παίξει από το πρώτο λεπτό «σαν τη γάτα με το ποντίκι» την Τβέντε, είχε φτάσει ήδη από το 37’ (με τους Σιρόκοφ και Κερζάκοφ) ένα βήμα από τη μεγάλη ανατροπή, ωστόσο κάπου εκεί… μπούκωσε. Το άγχος δεν επέτρεψε στους Ρώσους να ξαναβρούν το δρόμο προς τα δίχτυα και (πατώντας πάνω στο ανέλπιστα ευρύ 3-0 του πρώτου ματς) η μαχητική Τβέντε βρέθηκε στους «8».


szolj hozza: Ze1-0Tw

Πόρτο-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-1 (1-0)
(2’ Χουλκ, 24’ Γκουαρίν – 29’ Τόσιτς)

Κάτι από την ομαδάρα του Μουρίνιο θυμίζει η φετινή Πόρτο. Οι «δράκοι» που κάνουν περίπατο στο εγχώριο πρωτάθλημα, τα πηγαίνουν εξαιρετικά και στην Ευρώπη. Μετά τη Σεβίλλη που απέκλεισαν στην προηγούμενη φάση, ήρθε η σειρά της ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Πορτογάλοι με «προίκα» το 1-0 στη Ρωσία, δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν και δεύτερη νίκη αυτή τη φορά με σκορ 2-1.







Λίβερπουλ-Μπράγκα 0-0 (0-1)

Δύο γκολ χρειαζόταν η Λίβερπουλ για να ανατρέψει το 0-1 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Μπράγκα, αλλά δεν κατάφερε να τα πετύχει. Ένα μόνο αρκούσε για να στείλει το παιχνίδι στην παράταση, όμως ούτε αυτό ήρθε ποτέ. Μακριά από το καλό πρόσωπο του τελευταίου διαστήματος αλλά και δίχως πείσμα και μαχητικότητα (με εξαίρεση το πρώτο και το τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης) οι «ρεντς» έμειναν στο 0-0 και γνώρισαν πικρό αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League. Έδειξαν έτσι ότι χρειάζεται πολύ δουλειά για να ξανάρθουν οι ένδοξες στιγμές του παρελθόντος και έδωσαν την ευκαιρία στον αντίπαλο να καταγράψει μια σπουδαία στη δική του.

Ρέιντζερς-Αϊντχόφεν 0-1 (0-0)
(14’ Λενς)

Το 0-0 του πρώτου ματς συνιστούσε έκπληξη, αλλά οι Ολλανδοί ήταν αποφασισμένοι να πάρουν την πρόκριση μέσα στη Σκωτία και τα κατάφεραν. Άνοιξαν το σκορ μόλις στο 14’ με τον Λενς και στη συνέχεια απλά απλά προσπάθησαν να κρατήσουν τους γηπεδούχους μακριά από την εστία τους. Οι γηπεδούχοι πάντως ήταν πολύ καλοί στο δεύτερο μέρος, δημιούργησαν φάσεις, είχαν δοκάρι και στην ίδια φάση διαμαρτύρονται δίκαια για πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι αμυντικού πάνω στη γραμμή.


szolj hozza: R0-1P

Βιγιαρεάλ-Λεβερκούζεν 2-1 (3-2)
(33’ Καθόρλα, 61’ Ρόσι – 82’ αυτ. Ροντρίγκες)

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες η Βιγιαρεάλ έδειξε μέσα στο γήπεδο ότι είναι καλύτερη ομάδα από τη Λεβερκούζεν. Οι Ισπανοί, που δεν έφυγαν ποτέ από τη θέση του οδηγού, προηγήθηκαν στο 33’ με πολύ ωραίο σου του Καθόρλα και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 61’ με τον Ρόσι. Με το σκορ στο 2-0 και «κληρονομιά» το 3-2 στη Γερμανία, χαλάρωσαν στο τέλος τόσο, ώστε να μειώσουν οι ίδιοι (αυτογκόλ του Ροντρίγκες) για λογαριασμό των φιλοξανούμενων.


szolj hozza: V1-0L

* Την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει η κλήρωση της προημιτελικής και ημιτελικής φάσης του Europa League.
/www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες