ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

18/3/11

Ο «Μεγάλος Αδερφός» του Δημοσίου


Με στόχο την «αναλυτική και κατά κατηγορίες καταγραφή των δημοσίων υπηρεσιών και των φορέων της δημόσιας διοίκησης», όπως είπε ο ίδιος ο Γιάννης Ραγκούσης, το υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καταρτίζει το «Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης».
Ο «Μεγάλος Αδερφός» του Δημοσίου
Έτσι μετά την ολοκλήρωση της απογραφής των δημόσιων υπαλλήλων το υπουργείο Εσωτερικών σφίγγει τα λουριά στους δημόσιους υπαλλήλους.

Στο «Μητρώο», όπως τονίζει στην εγκύκλιο ο υπουργός Εσωτερικών, δεν καταγράφονται μόνον οι δημόσιες υπηρεσίες, οι διευθύνσεις όπου στεγάζονται, τα τηλεφωνά τους και δικτυακοί τόποι, αλλά και οι εποπτευόμενοι από αυτούς οργανισμοί, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι επιχειρήσεις του Δημοσίου.
Βασικός στόχος του κ. Ραγκούση, είναι, σύμφωνα με τον ίδιο, να καταγράφονται και να ελέγχονται από το κράτος όλες «οι μεταβολές ως προς τις υπηρεσίες που ανήκουν σε κάθε υπουργείο ή τους φορείς που εποπτεύει, λόγω της συγχώνευσης ή επανασύστασης υπουργείων και της ανακατανομής των αρμοδιοτήτων τους και της κατάργησης και συγχώνευσης υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα που έγιναν με τις ρυθμίσεις του ν. 3895/2010 καθώς και λόγω της εφαρμογής του προγράμματος «Καλλικράτης» και των ριζικών αλλαγών που επέφερε στην ανασυγκρότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κρατικών περιφερειών».
/www.newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες