ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/3/11

Διατροφικός εφιάλτης από τη ραδιενέργεια - Πρόβλημα σε γάλα και σπανάκι


Οι Ιάπωνες παραδέχτηκαν ότι επηρρεάστηκε από τη ραδιενέργεια η παραγωγή σε γάλα και σπανάκι κοντά στη Φουκουσίμα - Μάχη με το χρόνο για να επαναλειτουργήσουν οι αντλίες νερού στον πυρηνικό σταθμό
Διατροφικός εφιάλτης από τη ραδιενέργεια - Πρόβλημα σε γάλα και σπανάκι
>>>LIVE από το BBC
>>>LIVE από το CNN μέσω του ιαπωνικού δικτύου ΝΗΚ

Τελευταίες εξελίξεις
(09:23) Ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας, Γιούκιο Εντάνο, είπε ότι τα υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκοσίμα έχουν επηρεάσει την παραγωγή στο σπανάκι και το γάλα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τα καθιστά επικίνδυνα προς κατανάλωση.

(09:18) Οι ιαπωνικές Αρχές συνέστησαν στον πληθυσμό που εγκαταλείπει την περιοχή κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, τη λήψη ιωδίου, ανακοίνωσε σήμερα στη Βιέννη η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ).

Μάχη με το χρόνο
Κομβικό σημείο στη μάχη με το χρόνο ενάντια στην τήξη των πυρήνων στους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα και τη διαρροή ραδιενέργειας θεωρείται η σύνδεση του πυρηνικού σταθμού στο ηλεκτρικό δίκτυο μέσω του καλωδίου-γίγας του 1,5χλμ που μετέφεραν εκεί οι Ιάπωνες, προκειμένου να δώσουν και πάλι «ζωή» στις γεννήτριες που θα επαναλειτουργήσουν τους ψυκτικούς μηχανισμούς.
Οι μηχανικοί εργάζονται πυρετωδώς για να δώσουν ηλεκτρικό ρεύμα στους τέσσερις από τους έξι αντιδραστήρες μέχρι σήμερα το βράδυ. Αξιωματούχοι είπαν ότι το σχέδιο είναι να αποκατασταθεί η λειτουργία των αντλιών νερού στους αντιδραστήρες 1, 2, 5 και 6 σήμερα και αύριο στους αντιδραστήρες 3 και 4. Επίσης οι εργαζόμενοι στον σταθμό ανοίγουν τρύπες σε σημεία-κλειδιά των κτηρίων των αντιδραστήρων για να αποφευχθεί η αύξηση της πίεσης στο εσωτερικό τους που θα προκαλούσε μια νέα έκρηξη.Την ίδια στιγμή οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν έχουν πάψει να προσπαθούν να ψύξουν την καρδιά των αντιδραστήρων με ρίψεις νερού, προκειμένου να αποτραπεί η πυρηνική τήξη στο εσωτερικό τους.

Μέχρι αυτήν τη στιγμή τουλάχιστον 7.200 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί που είναι νεκροί από τον σεισμό της περασμένης Παρασκευής και από το τσουνάμι που τον ακολούθησε, ενώ περισσότεροι από 11.000 είναι ακόμα αγνοούμενοι. Πολλοί από τους διασωθέντες δεν έχουν πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, καύσιμα και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και τρόφιμα. Περίπου 400.000 άνθρωποι είναι άστεγοι.
/www.newstoday.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες