ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/3/11

Όχι της Αριστεράς σε εμπλοκή


Την κάθετη αντίθεσή τους στην εμπλοκή της χώρας μας σε οποιαδήποτε επέμβαση στην Λιβύη, διαμήνυσαν τα κόμματα της Αριστεράς. Μάλιστα, η Α. Παπαρήγα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον πρωθυπουργό.
Σε τηλεφωνική της επικοινωνία, η ΓΓ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, με τον πρωθυπουργό, ζήτησε να μην εμπλακεί η χώρα μας με κανένα τρόπο στην "ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη".

Η Α. Παπαρήγα ζήτησε επίσης να μην χρησιμοποιηθούν οι αμερικονατοϊκές βάσεις στη Σούδα και στο Άκτιο, επισημαίνοντας πως αποτελεί μέγιστη υποκρισία το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας που χρησιμοποιούν και ότι δεν έχουν καμία νομιμοποίηση.
"Η βαρβαρότητα της καταστολής που επιχειρεί εις βάρος του λιβυκού λαού ο συνταγματάρχης Καντάφι δεν μπορεί να απαντηθεί και να αντιμετωπιστεί με την επιθετικότητα των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών".
Αυτό δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία ότι τέτοιες επιλογές μπορούν να οδηγήσουν σε γενικευμένους πολέμους, ενώ σημείωσε ότι βλάπτουν τα συμφέροντα όλων των χωρών της Μεσογείου και βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις ανάγκες των εξεγερμένων λαών του Αραβικού κόσμου.
"Ο υπουργός Εξωτερικών ο κ. Δρούτσας, βιάστηκε να δηλώσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στα σχέδια αυτά" και κάλεσε την κυβέρνηση να μη συνδράμει τους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και "να μην εμπλέξει την Ελλάδα σε πολεμικές περιπέτειες".
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες