ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

19/3/11

Γιατί εντείνονται οι πιέσεις της τρόικας στα τραπεζικά επιτελεία;



Εντονες πιέσεις προς τις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών να συντάξουν και να καταθέσουν μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα τα προγράμματα εξόδου τους από το σημερινό καθεστώς προστατευμένης χρηματοδότησης τους από την ΕΚΤ, ασκούνται τις τελευταίες ώρες τόσο από την τρόικα όσο και από το υπουργείο Οικονομικών.

Οπως είναι σε θέση να γνωρίζει το Newscode.gr, οι ελεγκτές εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για το γεγονός ότι τα εγχώρια τραπεζικά επιτελεία δεν προετοιμαζονται για την επόμενη μέρα που η Φραγφκούρτη θα ανακοινώσει ότι διακόπτει ορριστικά το project της φθηνής χρηματοδότησης των χωρών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Η αλήθεια είναι ότι στην Αθήνα επικρατεί μια αντίληψη ότι "στο τέλος κάτι θα γίνει και θα αποφύγουμε αυτό το πικρό ποτήρι". Στην πραγματικότητα, όμως, οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μηδαμινές. Για την ακρίβεια, μια τέτοια προσδοκία ανάγεται στην αναμονή ενός ...θαύματος. Γι αυτό και οι πιέσεις που ασκούνται στις τράπεζες αρχίζουν να γίνονται αφόρητες. Και γι αυτό δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι από τη στιγμή που δεν γίνεται τίποτα σε επίπεδο μείωσης του κόστους, απολύσεων, περιορισμού του δικτύου και πώληση διαφόρων επιπλέον assets, η μόνη λύση είναι αυτή των συγχωνεύσεων.
Και στοιχιματίζουν ότι ο επόμενος κύκλος συγκέντρωσης στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι προ των πυλών. Εστω κι αν οι ίδιοι οι τραπεζίτες, στην κυριολεξία, δεν θέλουν ούτε να ακούν αυτό το ενδεχόμενο. Εκ των πραγμάτων, υποστηρίζεται αρμοδίως, θα αναγκασθούν  να συμβιβαστούν..
www.newscode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες