ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/3/11

Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στην χώρα μας καθώς δεν φαίνεται να αποτελεί πόλο έλξης για τουριστικές επενδύσεις.



Απογοητευτικά είναι τα στοιχεία για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στην χώρα μας καθώς δεν φαίνεται να αποτελεί πόλο έλξης για τουριστικές επενδύσεις.
Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), ), στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Τουριστικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Ανδόρα , ανάμεσα σε 139 χώρες η Ελλάδα κατατάσσεται στην 29η θέση στον  πίνακα με τις χώρες με το πλέον ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου το 2011.
Πρόκειται για την έκθεση "Travel & Tourism Competitiveness Report 2011"  με θέμα "Πέρα από την ύφεση", στην οποία η Ελλάδα βρέθηκε πέντε θέσεις χαμηλότερα από την προηγούμενη αξιολόγηση το 2009, όπου είχε την 24η θέση ανάμεσα σε 133 χώρες, οι οποίες βαθμολογήθηκαν με βάση 60 δείκτες, μεταξύ των οποίων το ρυθμιστικό πλαίσιο, η ασφάλεια, η υγεία, οι υποδομές, οι τιμές, ο πολιτισμός, η προστασία του περιβάλλοντος και τα μέσα μεταφοράς.
Ειδικότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση, λόγω του πολιτιστικού πλούτου της (στην 25η θέση) τις καλές συνθήκες υγιεινής (στην 20η θέση) και την κορυφαία τουριστική υποδομή (στην 5η θέση). Όσον αφορά στην εξοικείωση της χώρας με τον τουρισμό  και της θετικής στάσης προς τους τουρίστες, η Ελλάδα βρέθηκε στην 26η θέση.
Όπως αναφέρεται την έκθεση η πτώση στην κατάταξη αποδίδεται, στην αστάθεια του πολιτικού περιβάλλοντος της χώρας, στην ένταση των ανησυχιών για την ασφάλεια αλλά και στην χαμηλότερη προτεραιότητα του τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού στο εσωτερικό της χώρας εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Τη πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι παρακάτω χώρες: Η Ελβετία, με δεύτερη τη Γερμανία και τρίτη τη Γαλλία, που διαθέτουν το πλέον ελκυστικό περιβάλλον για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου και μετά ακολουθούν η Αυστρία,  η Σουηδία, η Βρετανία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς,  η Ισπανία και η Σιγκαπούρη. Η Κύπρος βρίσκεται στην 24η θέση.
Σημειώνεται πως πρόκειται για την τέταρτη έκθεση που παρουσιάζει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
"Οι κορυφαίες θέσεις της Ελβετίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Αυστρίας καταδεικνύουν τη σημασία της υποστήριξης των επιχειρήσεων και των ρυθμιστικών πλαισίων, σε συνδυασμό με την παγκόσμιας κλάσης υποδομή μεταφορών και τουρισμού, καθώς και την έμφαση σε ανθρώπινους και φυσικούς πόρους για την προώθηση ενός περιβάλλοντος που να είναι ελκυστικό για την ανάπτυξη του τομέα των ταξιδίων και του τουρισμού", δήλωσε η Τζένιφερ Μπλάνκε, επικεφαλής οικονομολόγος και διευθύντρια του Κέντρου Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας και Απόδοσης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.
Διαβάστε αναλυτικά την έκθεση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες