ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

14/4/11

Λιτότητα και στις ΗΠΑ - Συρρίκνωση του ελλείμματος κατά $4 τρισ. σε 12 έτη ο στόχος



Τη μείωση του δημόσιου ελλείμματος στο 2,5% εντός 12ετίας θα επιδιώξει ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, έναν στόχο που προβλέπει τη συρρίκνωσή του κατά 4 τρισ. δολάρια .

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, με οικονομικό περιεχόμενο, ο αμερικανός πρόεδρος κάλεσε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους να συνεργαστούν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύ δημοσιονομικό πρόβλημα των ΗΠΑ. Ο Ομπάμα δέχεται τα πυρά και από τα δύο κόμματα, που του καταλογίζουν χαμηλό προφίλ όσον αφορά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ και άπτονται του ελλείμματος, του μακροπρόθεσμου χρέους, της φορολογίας και της ανάγκης για περιστολή δημόσιων δαπανών.
Κατά τη σημερινή του ομιλία, ο Ομπάμα δεσμεύτηκε να δώσει τέλος στις φοροαπαλλαγές πλούσιων Αμερικανών που θεσπίστηκαν επί θητείας του προκατόχου του, Τζορτζ Μπους του νεώτερου.
Στις προτάσεις του, ο αμερικανός πρόεδρος έλαβε υπ’ όψιν τις εισηγήσεις που του υπέβαλε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το αμερικανικό χρέος, πρόεδρος της οποίας είναι ο ρεπουμπλικάνος Άλαν Σίμπσον κι ο δημοκρατικός Ερσκιν Μπόουλς.
Μάλιστα, η ομιλία έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία το Κογκρέσο θα κληθεί να καθορίσει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο δανεισμού για το αμερικανικό δημόσιο. Το συνολικό αμερικανικό χρέος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 14,3 τρισ. δολάρια μέχρι τα μέσα Μαΐου.
Πάντως, στις προθέσεις του Μπαράκ Ομπάμα είναι η εξοικονόμηση κονδυλίου 770 δισ. δολαρίων μέχρι το 2023 μέσω ελαστικών δαπανών του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, καθώς και η συρρίκνωση του δημοσίου ελλείμματος των ΗΠΑ στο 2% μέχρι το 2020.
//www.newscode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες