ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/4/11

Ύφεση σοκ κατά 4% του ΑΕΠ θα προβλέπουν τα stress tests τραπεζών



Ύφεση 4% του ΑΕΠ θα προβλέπουν τα πανευρωπαϊκά stress tests τραπεζών, που θα διενεργηθούν το επόμενο διάστημα από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΒΑ Thomas Huertas, που έχει αναλάβει και τον συντονισμό της άσκησης, «τα τεστ κοπώσεως θα έχουν παραδοχή για οικονομική ανάπτυξη χαμηλότερη από τις εκτιμήσεις κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες.
Επίσης, η Αρχή ζητά από τις τράπεζες να τρέξουν σενάρια οικονομικής ύφεσης 0,5% το 2011 στην ευρωζώνη και πτώση των μετοχών κατά 15%.
Ο Thomas Huertas, χωρίς να διευκρινίσει τις ακριβείς προβλέψεις για την οικονομική ανάπτυξη που περιλαμβάνει το κύριο και το αντίξοο σενάριο, εμφανίστηκε βέβαιος ότι τα αποτελέσματα των stress tests θα είναι αξιόπιστα. "Θα πρόκειται για ένα αρκετά αρνητικό σενάριο, κατά την άποψή μας" δήλωσε.
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η αρχή θα θεσμοθετήσει αυστηρή διαδικασία αμοιβαίου ελέγχου, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το αντίξοο σενάριο θα συνεπάγεται αυξημένη πιθανότητα χρεωκοπίας με μεγαλύτερες ζημίες.
Tα τεστ κοπώσεως του 2010 θεωρήθηκαν αποτυχημένα από τις αγορές γιατί δεν τα πέρασαν μόλις επτά τράπεζες σε όλη την Ευρώπη.
Πηγή: Reuters/www.newscode.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες