ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/4/11

Την κεφαλή επί πίνακι των φοροφυγάδων απαιτεί η Τρόικα





«Ξετίναξαν» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο Οικονομικών οι τεχνοκράτες της Τρόικας, οι οποίοι έφτασαν εσπευσμένα στην Αθήνα, ώστε να καταλήξουν στα τελικά συμπεράσματα για την πορεία της οικονομίας, πριν την ανακοίνωση του νέου πακέτου μέτρων στις 15 Απριλίου.

Προηγουμένως, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, στη Βουλή, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, και Επικρατείας, Χαρ. Παμπούκη (οι οποίοι συμβουλεύουν τον πρωθυπουργό σε νομικά θέματα για τα προβλήματα που προκύπτουν, όσον αφορά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Σταθερότητας).

Σ’ αυτό το πλαίσιο, κινήθηκε και η Mαραθώνια συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με κλιμάκιο της Τρόικας. Σύμφωνα με στελέχη του Υπουργείου, οι επαφές με την Τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο, θα συνεχιστούν σε τεχνικό επίπεδο αύριο, ίσως και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να καθοριστούν οι παρεμβάσεις, ύψους 22 δις. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνονται στο Πλαίσιο.

Επί τάπητος τέθηκαν θέματα, με κυρίαρχο το «κυνήγι» της φοροδιαφυγής, σε μία προσπάθεια τόνωσης των κρατικών εσόδων, η εκτέλεση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, η εξυγίανση των ΔΕΚΟ και ο φετινός προϋπολογισμός, για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα παρεκκλίσεων.

Ο χρόνος παραμονής του κλιμακίου στην Ελλάδα, θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον θα ζητηθούν συναντήσεις και με άλλους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθούν πρόσθετα στοιχεία, τόσο για τα διάφορα σκέλη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015, όσο και την πορεία αναδιάρθρωσης των τομέων που κάθε υπουργείο εποπτεύει.

Πάντως, οι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι «δεν προέκυψε κάποιο μείζον ζήτημα» και γενικότερα τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας έμειναν ικανοποιημένοι από όσα τους παρουσίασε ο κ. Παπακωνσταντίνου και το οικονομικό επιτελείο. Οι ίδιοι διευκρίνισαν, επίσης, ότι μεταξύ του υπουργού και των επικεφαλής της τρόικας δεν συζητήθηκε κάποιο άλλο ζήτημα πέραν του Πλαισίου.

Γερμανικό veto για αναδιάρθρωση μέχρι το 2013

Την ίδια ώρα, ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους από το 2013 και μετά -οπότε ενεργοποιείται ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, ξεκαθαρίζοντας ότι μέχρι εκείνη τη χρονική περίοδο δεν πρόκειται να επιβεβαιωθούν τα περί αναδιάρθρωσης, όπως ανέφερε σήμερα με δημοσίευμα η γερμανική έκδοση των «Financial Times».

Αναχώρηση Παπακωνσταντίνου για Βουδαπέστη

Ο υπουργός Οικονομικών αναχωρεί την Πέμπτη για τη Βουδαπέστη, όπου θα συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των άτυπων συμβουλίων Ecofin και Eurogroup. Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης, η ανεργία στα κράτη-μέλη της Ε.Ε και θέματα που αφορούν τις προετοιμασίες της εαρινής συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.


//www.zougla.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες