ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

7/4/11

Ιπτάμενες και σέξι


Οι Dudette 07 είναι η πρώτη ομάδα αεροπόρων γένους θηλυκού που γράφτηκε στην ιστορία σε επιχείρηση στο Αφγανιστάν. Από τους πιλότους μέχρι τους μηχανικούς το πλήρωμα ήταν όλο γυναίκες. Η πρώτη τους αποστολή στέφθηκε από πλήρη επιτυχία αφού κατάφεραν να προστατεύσουν από τους αιθέρες τις χερσαίες δυνάμεις των ανδρών (Pics+Vid)

Η πρώτη επιχείρηση στο Αφγανιστάν με 100% γυναικείο πλήρωμα είναι γεγονός αφού η θηλυκή ομάδα κατάφερε να γραφτεί στην ιστορία.

Πρόκειται για την ομάδα  "Dudette 07", η οποία ρίχτηκε στη μάχη του Αφγανιστάν και η οποία αποτελείτο μόνο από γυναίκες.
Η αποστολή τους στέφθηκε από επιτυχία στις 30 Μαρτίου ενώ πέταξαν  προς τιμή της Ημέρας της Γυναίκας, και  ήταν η πρώτη επιχείρηση γένους θηλυκού αφού από τους πιλότους μέχρι τους μηχανικούς το ασθενές φύλο κυριαρχούσε.
"Έχω πετάξει ξανά στο παρελθόν με γυναίκες πιλότους αλλά αυτή ήταν η πρώτη φορά που το πλήρωμα ήταν όλο γένους θηλυκού" είπε η Ταγματάρχης Κριστίν Μο προσθέτοντας πως αυτή η πιθανότητα δεν υπήρχε καν όταν ξεκίνησε να πετά πριν από 11 χρόνια.
Αν και η αποστολή τους είχε συμβολική σημασία ωστόσο η υποστήριξη που παρείχαν στην κοιλάδα Κουνάρ κάθε άλλο παρά συμβολική ήταν.

 Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ABC Μάικ Μπόατσερ, οι μάχες ήταν από τις πιο σφοδρές που είχε δει τα τελευταία 30 χρόνια που καλύπτει τις εμπόλεμες ζώνες και πως η συμμετοχή τους ήταν πολύτιμη.
"Γνωρίζαμε ότι τα πυρά είχαν αρχίσει να πέφτουν και ξέραμε ότι έπρεπε να ενισχύσουμε τους άνδρες που πολεμούσαν επί εδάφους τουλάχιστον κάνοντας θόρυβο και πετώντας βόμβες" είπε η λοχαγός Τζένιφερ Μόρτον.
Αν και οι γυναίκες έπαιρναν μέρος στις εκπαιδεύσεις πιλότων από το 1976 ωστόσο δεν τους επιτρεπόταν να πετάξουν σε αποστολές μέχρι το 1993.

 Η Μόρτον λέει πως ακόμα και σήμερα που οι άνδρες είναι εξοικειωμένοι με το να συνεργάζονται με γυναίκες σε μια τόσο σκληρή δουλειά ωστόσο ακόμα ξαφνιάζονται όταν ακούνε μια γυναικεία φωνή στο πιλοτήριο.
"Αρκετοί άνδρες δεν έχουν συνηθίσει να ακούνε μια γυναικεία φωνή και χαίρονται όταν αυτό συμβαίνει" λέει η ίδια.
Από τη πλευρά της η ταγματάρχης Ταμάρα Ρόουν ελπίζει αυτή η αποστολή να εμπνεύσει και άλλες γυναίκες να ενταχθούν στην αεροπορία.
news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες