ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ e-ΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ ΣΑΣ...

10/4/11

Τα κρουασάν και η οργή των αξιωματικών



Φωτιές άναψε άρθρο που δημοσιεύτηκε στην "Καθημερινή" και έκανε λόγο για μόνιμους αξιωματικούς που παίρνουν κρουασάν και τα πουλάνε εκτός στρατοπέδων. Ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ, που ζητά από τον δημοσιογράφο στοιχεία και ονόματα

Την οξύτατη αντίδραση του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, προκάλεσε άρθρο του δημοσιογράφου Κ. Ζούλα στην "Καθημερινή" στο οποίο γίνεται αναφορά σε "μονιμάδες" που παίρνουν τρόφιμα και κρουασάν από τον στρατό και τα πουλάνε έξω. Ο Σύνδεσμος ζήτησε την ανάκληση του άρθρου.

Στο άρθρο του με τίτλο "Με τα κρουασάν υπό μάλης" ο κ. Ζούλας αναφέρει χαρακτηριστικά "αφού, για να καταλάβεις, ένας ανεκδιήγητος “μονιμάς” μάζευε κάθε μέρα τα περισσευούμενα κρουασάν για να τα πουλήσει έξω, ενώ ένας άλλος έπαιρνε τα γάλατα για να τα πάει σπίτι του".
Επίσης σε άλλο σημείο αναφέρει επίσης ότι "όσοι έχουμε ξοδέψει δύο χρόνια της ζωής μας θητεύοντες δεν θα ξεχάσουμε ποτέ ότι γνωρίσαμε εκατοντάδες ανθρώπους, χωρίς να καταλάβουμε ποιο ήταν το αντικείμενο της «εργασίας» τους" και τονίζει ότι σε καιρό κρίσης πρέπει οι αργόμισθοι του στρατεύματος να αξιοποιηθούν σε διάφορες δραστηριότητες.
"Όσοι υπηρετήσαμε γνωρίζουμε ότι οι «συλλέκτες» κρουασάν είναι οι τελευταίοι στους οποίους μπορούμε να βασιστούμε αν, ο μη γένοιτο, χρειαστεί..." καταλήγει.
Είχατε παρατηρήσει ανάλογα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της θητείας σας; Στείλτε μας την άποψή σας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδέσμου,  που εστάλη στη "Καθημερινή" και στην ΕΣΗΕΑ   τα όσα αναφέρονται στο άρθρο, απέχουν από την αλήθεια.
Μάλιστα ο ΣΥΣΜΕΔ ζητά από τον δημοσιογράφο να προσκομίσει τα στοιχεία και τα ονόματα σχετικά με τον "μονιμά" και τα κρουασάν και επικαλείται τα άρθρα 147 και 152 του στρατιωτικού κώδικα σχετικά με τις ποινές που επιφέρουν η κλοπή ή υπεξαίρεση πραγμάτων που ανήκουν στο κράτος ή σε στρατιωτικό και η παράνομη χρήση της εργασίας προσωπικού, το οποίος έχει ο στρατιωτικός υπό τις διαταγές του.
Στην ανακοίνωση γίνεται ακόμα αναφορά στην εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στις Ένοπλες Δυνάμεις και ζητείται η αποκατάσταση της αλήθειας σε μεταγενέστερο άρθρο.
Τέλος, ο ΣΥΣΜΕΔ ζητά από την ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το δημοσίευμα, αλλά και από την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να κάνει ότι μπορεί ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι του δημοσιεύματος σε περίπτωση που δεν παρουσιάσουν τα στοιχεία και να αποκατασταθεί η υπόληψη του στρατιωτικού προσωπικού.
/news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Σελίδες